Pähkinäisen kermainen tofu satay

Suolaisenmakea, kaakkoisaasialainen Satay-kastike maustaa tämän marinoidusta Jalotofusta valmistetun riisiruoan. Mausteisuutta tasapainottaa aromaattinen Kungfu Girl Riesling -valkoviini.

Pähkinäisen kermainen tofu satay

Tofu

AINEKSET

  • 1 pkt Jalotofu Marinoitu tai Kylmäsavu

  • 2 rkl öljyä paistamiseen

  • 100-120 g valmista Satay-kastiketta, esim. SpiceUp! Satay

  • 2 ½ dl kookosmaitoa

  • ½ punainen chili

  • 2 kevätsipulin vartta hienonnettuna

  • kourallinen suolapähkinöitä (noin dl)

  • riisiä

VALMISTUSOHJEET

    1. Paloittele valmiiksi marinoitu Jalotofu (Marinoitu tai Kylmäsavu) arpakuution kokoisiksi kuutioiksi. Laita ne kahden talouspaperipalan väliin. Paina kevyesti käsillä päällimmäistä talouspaperia tofuja vasten, kunnes se on kostea. Näin tofusta lähtee suurin kosteus ja paistopinnasta tulee rapeampi.

    2. Keitä riisi ohjeen mukaan. Poista chilistä siemenet ja hienonna se.

    3. Kuumenna kuiva paistinpannu ja lisää tofukuutiot siihen. Paista niitä välillä käännellen, kunnes ne alkavat saada hieman väriä. Lisää 2 rkl rypsiöljyä ja kypsennä keskilämmöllä tofuja lastalla käännellen, kunnes ne saavat kullanruskean ja rapean pinnan.

    4. Lisää pannulle tofujen joukkoon satay-kastike, chili sekä kookosmaito. Sekoita ja anna kiehua hiljalleen.

    5. Viimeistele annos hienonnetulla kevätsipulilla ja suolapähkinöillä. Tarjoile riisin kera.

Jalotofu logo

Resepti: Jalotofu

Jalotofun resepteillä pääset alkuun kasvisruokakokkailussa, vakuutat epäilevät perheenjäsenet, hurmaat pitkän linjan vegaanin ja syöt hyvin. Luonnollisen kasviproteiinin pioneeri Jalofoods on valmistanut tofua vastuullisesti luomusoijapavuista Tammisaaressa jo vuodesta 1989.

Katso lisää reseptiikkaa Jalotofun sivuilta>