Vietnamilaisia kevätrullia lohella
Vietnamilaiset kevätrullat vaativat jonkun verran sorminäppäryyttä, mutta ovat sitäkin paremman makuisia! Rullista saa monipuolisia vaihtuvilla täytteillä.
Katso resepti »Aasialaistyyppinen lohi sopii niin alku- kuin pääruuaksikin. Lohen kanssa tarjoiltava soijamajoneesi viimeistelee makuelämyksen!
800 g lohta
2 rkl misotahnaa
1 rkl hunajaa
1 tl raastettua inkivääriä
1 rkl vettä
2 tl seesamiöljyä
mustaa riisiä
Laita lohi nahka alaspäin uuninkestävään vuokaan. Sekoita keskenään misotahna, hunaja, inkivääri, vesi ja öljy.
Levitä miso-kastike lohen päälle ja paista 175 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
Tarjoile yhdessä mustan riisin, mustakaalisipsien ja soijamajoneesin kanssa.
2 huoneenlämpöistä kananmunan keltuaista
2 rkl valkoviinietikkaa
1 tl dijon sinappia
1 1/2 dl öljyä
2 rkl soijakastiketta
suola
Vatkaa keskenään keltuaiset, etikka ja sinappi.
Lisää joukkoon öljy samalla koko ajan vatkaten, kunnes koostumus muuttuu majoneesimaiseksi.
Sekoita joukkoon soija ja suola.
noin 100 g mustakaalia
1-2 rkl öljyä
sormisuolaa
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pese ja kuivaa kaali.
Irrota mustakaalin lehdet varrestaan ja revi niitä pienemmiksi.
Hiero lehtiin öljyä ja suolaa. Levitä pellille leivinpaperin päälle.
Paista uunin keskiosassa noin 10 minuuttia tai kunnes lehdistä on tullut rapsakoita.
Vietnamilaiset kevätrullat vaativat jonkun verran sorminäppäryyttä, mutta ovat sitäkin paremman makuisia! Rullista saa monipuolisia vaihtuvilla täytteillä.
Katso resepti »Puolikuivan Kungfu Girl Rieslingin raikkaan hedelmäinen ja aromikkaan sitrusmainen makumaailma sopii erityisen hyvin aasialaisen ruoan seuraan.
Katso resepti »Kokeile herkullista lasagnea, jossa yhdistyvät paistetut kasvikset, maukas Taleggio-juusto sekä perinteinen lasagne!
Katso resepti »