Misolohi ja soijamajoneesi

Aasialaistyyppinen lohi sopii niin alku- kuin pääruuaksikin. Lohen kanssa tarjoiltava soijamajoneesi viimeistelee makuelämyksen!

logo

4

logo

0 h 30 min

Aasialainen lohi

AINEKSET

  • 800 g lohta

  • 2 rkl misotahnaa

  • 1 rkl hunajaa

  • 1 tl raastettua inkivääriä

  • 1 rkl vettä

  • 2 tl seesamiöljyä

  • mustaa riisiä

VALMISTUSOHJEET

    1. Laita lohi nahka alaspäin uuninkestävään vuokaan. Sekoita keskenään misotahna, hunaja, inkivääri, vesi ja öljy.

    2. Levitä miso-kastike lohen päälle ja paista 175 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. 

    3. Tarjoile yhdessä mustan riisin, mustakaalisipsien ja soijamajoneesin kanssa. Nauti ruoan kanssa lasi riesling-viiniä.

Soijamajoneesi

AINEKSET

  • 2 huoneenlämpöistä kananmunan keltuaista

  • 2 rkl valkoviinietikkaa

  • 1 tl dijon sinappia

  • 1 1/2 dl öljyä

  • 2 rkl soijakastiketta

  • suola

VALMISTUSOHJEET

    1. Vatkaa keskenään keltuaiset, etikka ja sinappi. 

    2. Lisää joukkoon öljy samalla koko ajan vatkaten, kunnes koostumus muuttuu majoneesimaiseksi. 

    3. Sekoita joukkoon soija ja suola.

Mustakaalisipsit

AINEKSET

  • noin 100 g mustakaalia

  • 1-2 rkl öljyä

  • sormisuolaa

VALMISTUSOHJEET

    1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pese ja kuivaa kaali. 

    2. Irrota mustakaalin lehdet varrestaan ja revi niitä pienemmiksi.

    3. Hiero lehtiin öljyä ja suolaa. Levitä pellille leivinpaperin päälle.

    4. Paista uunin keskiosassa noin 10 minuuttia tai kunnes lehdistä on tullut rapsakoita.