Misolohi ja soijamajoneesi
Aasialaistyyppinen lohi sopii niin alku- kuin pääruuaksikin. Lohen kanssa tarjoiltava soijamajoneesi viimeistelee makuelämyksen!
Aasialainen lohi
AINEKSET
800 g lohta
2 rkl misotahnaa
1 rkl hunajaa
1 tl raastettua inkivääriä
1 rkl vettä
2 tl seesamiöljyä
mustaa riisiä
VALMISTUSOHJEET
Laita lohi nahka alaspäin uuninkestävään vuokaan. Sekoita keskenään misotahna, hunaja, inkivääri, vesi ja öljy
Levitä miso-kastike lohen päälle ja paista 175 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
Tarjoile yhdessä mustan riisin, mustakaalisipsien ja soijamajoneesin kanssa. Nauti ruoan kanssa lasi riesling-viiniä.
Soijamajoneesi
AINEKSET
2 huoneenlämpöistä kananmunan keltuaista
2 rkl valkoviinietikkaa
1 tl dijon sinappia
1 1/2 dl öljyä
2 rkl soijakastiketta
suola
VALMISTUSOHJEET
Vatkaa keskenään keltuaiset, etikka ja sinappi.
Lisää joukkoon öljy samalla koko ajan vatkaten, kunnes koostumus muuttuu majoneesimaiseksi.
Sekoita joukkoon soija ja suola.
Mustakaalisipsit
AINEKSET
noin 100 g mustakaalia
1-2 rkl öljyä
sormisuolaa
VALMISTUSOHJEET
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pese ja kuivaa kaali.
Irrota mustakaalin lehdet varrestaan ja revi niitä pienemmiksi.
Hiero lehtiin öljyä ja suolaa. Levitä pellille leivinpaperin päälle.
Paista uunin keskiosassa noin 10 minuuttia tai kunnes lehdistä on tullut rapsakoita.