Vietnamilaisia kevätrullia lohella
Vietnamilaiset kevätrullat vaativat jonkun verran sorminäppäryyttä, mutta ovat sitäkin paremman makuisia! Rullista saa monipuolisia vaihtuvilla täytteillä.
Marinoitu lohi
AINEKSET
300 g lohifilettä
loraus seesamiöljyä
puolikkaan limen mehu
1 rkl seesaminsiemeniä
suola
VALMISTUSOHJEET
Pirskottele seesamiöljyä ja limen mehu lohen päälle. Ripottele päälle seesaminsiemenet ja suola.
Paista uunissa noin 20 minuuttia 175 asteessa.
Makea ja vahva srirachamajoneesi
AINEKSET
1 dl majoneesia
1 rkl hapanimeläkastiketta
2 rkl srirachaa
puolikkaan limen mehu
suola
VALMISTUSOHJEET
Sekoita kaikki ainekset keskenään.
Maista ja lisää aineksia tarvittaessa.
Anna maustua jääkaapissa.
Maapähkinäkastike
AINEKSET
1 dl vettä
¾ dl maapähkinävoita
1 rkl soijakastiketta
1 rkl seesamiöljyä
puolikkaan limen mehu
1 rkl tuoretta, raastettua inkivääriä
VALMISTUSOHJEET
Sekoita kaikki ainekset keskenään tasaiseksi kastikkeeksi.
Anna maustua jääkaapissa.
Kasvikset
AINEKSET
2 porkkanaa
puolikas kurkku
pala punakaalia
4 polka-punajuurta
VALMISTUSOHJEET
Kuori ja leikkaa porkkanat, kurkku ja kaali ohuiksi suikaleiksi.
Pese ja viipaloi punajuuret, käytä apuna esimerkiksi mandoliinia.
Lisäksi
AINEKSET
1 paketti lasinuudeleita
14 arkkia riisipaperia
1 ruukku thaibasilikaa
VALMISTUSOHJEET
Asettele muutama thaibasilikan lehti keskelle kostutettua riisipaperia. Lisää sen jälkeen muutama lastu punajuurta.
Lisää keitettyä nuudelia, porkkanaa, kurkkua, kaalia ja lohta. Rullaa ja taittele tiukaksi rullaksi. Kostutettu riisipaperi on venyvää, joten sen rikkoutumista ei kannata liikaa pelätä taitteluvaiheessa.
Asettele rullat tarjoiluastialle.
Tarjoile välittömästi kastikkeiden kanssa.