Vietnamilaisia kevätrullia lohella

Vietnamilaiset kevätrullat vaativat jonkun verran sorminäppäryyttä, mutta ovat sitäkin paremman makuisia! Rullista saa monipuolisia vaihtuvilla täytteillä.

logo

2-3

logo

1 h 0 min

Marinoitu lohi

AINEKSET

  • 300 g lohifilettä

  • loraus seesamiöljyä

  • puolikkaan limen mehu

  • 1 rkl seesaminsiemeniä

  • suola

VALMISTUSOHJEET

    1. Pirskottele seesamiöljyä ja limen mehu lohen päälle. Ripottele päälle seesaminsiemenet ja suola.

    2. Paista uunissa noin 20 minuuttia 175 asteessa.

Makea ja vahva srirachamajoneesi

AINEKSET

  • 1 dl majoneesia

  • 1 rkl hapanimeläkastiketta

  • 2 rkl srirachaa

  • puolikkaan limen mehu

  • suola

VALMISTUSOHJEET

    1. Sekoita kaikki ainekset keskenään.

    2. Maista ja lisää aineksia tarvittaessa.

    3. Anna maustua jääkaapissa.

Maapähkinäkastike

AINEKSET

  • 1 dl vettä

  • ¾ dl maapähkinävoita

  • 1 rkl soijakastiketta

  • 1 rkl seesamiöljyä

  • puolikkaan limen mehu

  • 1 rkl tuoretta, raastettua inkivääriä

VALMISTUSOHJEET

    1. Sekoita kaikki ainekset keskenään tasaiseksi kastikkeeksi.

    2. Anna maustua jääkaapissa.

Kasvikset

AINEKSET

  • 2 porkkanaa

  • puolikas kurkku

  • pala punakaalia

  • 4 polka-punajuurta

VALMISTUSOHJEET

    1. Kuori ja leikkaa porkkanat, kurkku ja kaali ohuiksi suikaleiksi.

    2. Pese ja viipaloi punajuuret, käytä apuna esimerkiksi mandoliinia.

Lisäksi

AINEKSET

  • 1 paketti lasinuudeleita

  • 14 arkkia riisipaperia

  • 1 ruukku thaibasilikaa

VALMISTUSOHJEET

    1. Asettele muutama thaibasilikan lehti keskelle kostutettua riisipaperia. Lisää sen jälkeen muutama lastu punajuurta.

    2. Lisää keitettyä nuudelia, porkkanaa, kurkkua, kaalia ja lohta. Rullaa ja taittele tiukaksi rullaksi. Kostutettu riisipaperi on venyvää, joten sen rikkoutumista ei kannata liikaa pelätä taitteluvaiheessa.

    3. Asettele rullat tarjoiluastialle.

    4. Tarjoile välittömästi kastikkeiden kanssa.