Leitz Eins-Zwei-Zero Riesling Alcohol Free

Leitz Eins-Zwei-Zero Riesling Alcohol Free


Label: Kana ja KalkkunaLabel: Rasvainen kalaLabel: SushiLabel: Blinit

9,99 €

Löydä Alkosta

Helsingin Sanomien alkoholittomien viinien testivoittaja 2022! Raikas, sitruksisen makuinen saksalainen Riesling, joka on erittäin monikäyttöinen ruokaviini. Saatavilla Alkon lisäksi myös useista S- ja K-ryhmän ruokakaupoista!

Ruoka ja kuvaus

Väri

Viherkeltainen

Tuoksu

Selkeitä rypäleelle tyypillisiä aromeita, kuten limeä, stiruunaa, omenaa sekä lopuksi hieman raparperia.

Maku

Puolikuiva, hapokas, sitruksinen, viheromenainen, kypsän kiivinen, yrttinen. Jälkimaussa häivähdys mineraalisuutta.

Ruoka- ja tarjoiluvinkit

Suosittelemme nauttimaan viinin hyvin viilennettynä joko sellaisenaan tai kevyiden kalaruokien, vuohenjuuston tai aasialaisen riisiruoan kumppanina. Erinomainen myös kukkakaalille! Glorian Ruoka& Viini 4/2023 suosittelee: "Tarjoa aasialaisittain maustettujen ruokien sekä sushin ja graavikalan kanssa."

Valmistus

Leitz valmistaa viinin modernilla tekniikalla jossa normaali viini tislataan vakuumissa 30°C viileydessä, jolloin alkoholi saadaan poistumaan siitä kokonaan mutta hellävaraisesti makua muuttamatta. Haihtuvat tuoksukomponentit kerätään talteen ja johdetaan takaisin alkoholittomaan viiniin.

Tarina

Leitzen Eins Zwei Zero tehdään Rheingaun alueen Riesling-rypäleistä. Rheingaun liuskekivinen ja mineraalipitoinen maaperä antaa avokätisesti aromeja viineihin. Johannes Leitzin luotsaama Weingut Leitz on yksi Rheingaun arvostetuimmista tuottajista.

Tuoteryhmä

Alkoholittomat

Alkoholipitoisuus

0 %

Alkon tuotenumero

511627

Tilavuus

0,75 l

Tuotemerkki

Leitz

Suljenta

Metallinen kierrekorkki

Pakkaustyyppi

Pullo

Sokeripitoisuus

40 g/litra

Makeus

Puolikuiva (dry)

Tuotenumero

1026869Viini voitti Helsingin Sanomien alkoholittomien viinien testin 1/2022. Raadin perustelut: 'Viinissä tulee tasapainoisesti ja tyylikkäästi esiin tyypillisiä rieslingin aromeja ja rakennetta. Raikas eli hyvät hapot. Puolikuiva maku on hienosti tasapainoinen. Maussa omena ja sitrus hyvin esillä ja myös kukkaisuutta jälkimaussa.  Kiva rakenne happojen takia, kohtalainen pituus. Tyylikäs kokonaisuus.

- Helsingin Sanomat 1/2022

Katso ohjeita