UUTUUS

Kein Name Riesling 8%

Kein Name Riesling 8%


Label: Rasvainen kalaLabel: SeurustelujuomaLabel: PikkusuolaisetLabel: Salaatit Kasvisruoka

Helsingin Sanomien 8%-testin paras viini oli Kein Name Riesling 8 %! "maku on hyvin lähellä tavallisen vahvuista, pirteän hapokasta rieslingiä. Tämä on erittäin positiivinen asia, sillä olennaista on, että 8-prosenttinen riesling on odotusten mukainen. Eli maistuu rieslingiltä ja toimii ruokapöydässäkin esikuvansa tavoin" - Jouko Mykkänen, 11.6.2024 Helsingin Sanomat

Ruoka ja kuvaus

Tuoksu

Ryhdikkäässä tuoksussa on vihreää omenaa, raikasta sitruunaa sekä lempeää hunajamelonia. Pieni kukkaisuus tuo eleganssia tuoksuun.

Maku

Pirtsakka ja hedelmäinen valkoviini. Maku on kuivahko, jossa kevyt jäännössokeri tasapainottaa viinin runsasta pirteää hapokkuuttaa. Tuoksun aromit toistuvat hienosti maussa. Jälkimaku on pitkä ja tasapainoinen, jossa pirteä hapokkuus erottuu edukseen.

Tarina

Kein Name -viinit ovat aina rypäletyypillisiä, keskittyen yksittäisiin rypälelajikkeisiin ja heijastavat vahvasti aluetta, jolta ne tulevat.

Tuoteryhmä

Wine partially de-alcholised

Alkoholipitoisuus

8 %

Tilavuus

0,75 l

Pakkaustyyppi

Pullo

Sokeripitoisuus

14 g/litra

Makeus

Kuiva (brut)

Tuotenumero

1037604Viinin tuoksu on kohtalainen. Siinä on tunnistettavia rieslingin aromeja: omenaa, sitrusta, persikkaa ja kukkaisuutta. Matalasta alkoholiprosentista huolimatta viinin maku on lähes keskitäyteläinen. Persikkainen ja omenainen hedelmäisyys on alussa hyvin esillä, hiukan myöhemmin maussa on kukkaisuutta ja hapokasta sitruksisuutta. Jälkimaku on vihreän omenainen. Reilu hapokkuus antaa juomalle sekä pirteyttä että ryhtiä. Sokeria on jonkin verran. Silti viini tuntuu kuivahkolta, varsinkin hapokkaan omenaisen jälkimaun perusteella. Viinin maku vertautuu sangen hyvin tavallisiin, edullisiin kuiviin rieslingeihin.

- Helsingin Sanomat/ Jouko Mykkänen


Puhdaspiirteinen, omenaa, persikkaa ja sitruunaa aromeiltaan muistuttava, kuitenkin melko hillitty tuoksu. Kuiva maku toistaa tuoksun aromit. Viinissä on erityisesti tuntuvaa sitruksisuutta. Hento mineraalisuus ja hyvin terhakka hapokkuus tekevät suutuntumasta napakan. Viini jättää hieman suuta supistavan, sitruunaisen jälkivaikutelman. Ruokasuositus: Kevyemmät kala- ja äyriäisruoat.

- Viini-lehti 6/2024

Katso ohjeita