Kantarellileipä

Yksinkertaisimpia tapoja valmistaa kantarelleja on klassinen, kermainen kantarellileipä. Tämä helppo resepti sopii mainiosti alkupalaksi tai kevyeksi lounaaksi.

0 h 20 min

Kantarelleista voi valmistaa monenlaista herkullista ruokaa, mutta klassinen kantarellivoileipä, jossa sienet paistetaan voissa ja haudutetaan kevyesti kermassa, on yksi parhaista! Voit myös raastaa hieman parmesaania kantarellileivän päälle ja gratinoida uunissa noin 10 minuutin ajan 200 asteessa kiertoilmalla.

kantarellirisottoKantarellirisotto

Herkullinen kantarellirisotto ja Australian klassikko-valkoviini tuovat ripauksen syksyistä aurinkoa lasiin ja lautaselle!

Katso resepti
Quiche Lorraine kantarelleilla etusivuQuiche Lorraine kantarelleista

Ranskalaisen klassikon Quiche Lorrainen suomalaisessa versiossa kinkku korvataan kantarelleilla. Kermainen piiras on täydellinen pari kuivan ja kypsän sitruksisen ranskalaisen Laroche Chardonnay L -valkoviini kanssa.

Katso resepti
suppilovahveroKatso täsmäviinivinkit suosituille sieniruoille

Millainen viini sopii paistetuille herkkutateille tai kantarellirisotolle? Kurkkaa täsmävinkit.

Lue lisää
SienipunaviinitMillainen viini sopii kantarellille, tatille tai suppilovahverolle?

Sienilajin lisäksi ruoan valmistustapa vaikuttaa oleellisesti viinin valintaan. Anoran viiniasiantuntija Markus Hannula avaa nyrkkisäännöt ja paljastaa herkullisen tattiöljyn ohjeen.

Lue lisää