Kantarellirisotto
Herkullinen kantarellirisotto ja Australian klassikko-valkoviini tuovat ripauksen syksyistä aurinkoa lasiin ja lautaselle!
Katso resepti »Yksinkertaisimpia tapoja valmistaa kantarelleja on klassinen, kermainen kantarellileipä. Tämä helppo resepti sopii mainiosti alkupalaksi tai kevyeksi lounaaksi.
0 h 20 min
Kantarelleista voi valmistaa monenlaista herkullista ruokaa, mutta klassinen kantarellivoileipä, jossa sienet paistetaan voissa ja haudutetaan kevyesti kermassa, on yksi parhaista! Voit myös raastaa hieman parmesaania kantarellileivän päälle ja gratinoida uunissa noin 10 minuutin ajan 200 asteessa kiertoilmalla.
200 g kantarelleja
2 siivua hapanjuurileipää tai muuta valitsemaasi leipää
1 pieni salottisipuli, hienonnettuna
2 rkl voita
1 dl kuohukermaa
suolaa ja pippuria
tuoretta persiljaa, hienonnettuna
Puhdista kantarellit huolellisesti. Leikkaa sienet pienemmiksi paloiksi, jos ne ovat suuria.
Sulata 1 rkl voita paistinpannulla keskilämmöllä. Lisää hienonnettu salottisipuli ja paista, kunnes sipuli on pehmeää ja läpikuultavaa, noin 3-5 minuuttia.
Lisää kantarellit pannuun ja paista vielä 5-7 minuuttia, kunnes neste on haihtunut ja sienet ovat saaneet kauniin paistopinnan.
Kaada joukkoon kerma ja anna hautua matalalla lämmöllä, kunnes kastike sakenee hieman, noin 3 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.
Sillä aikaa kun sieniseos hautuu, sulata jäljellä oleva voi toisessa paistinpannussa ja paahda leipäviipaleet, kunnes ne ovat kullanruskeita ja rapeita molemmilta puolilta.
Aseta paahdetut leipäviipaleet lautaselle ja nosta niiden päälle kermainen kantarelliseos. Halutessasi voit lisätä päälle hienonnettua tuoretta persiljaa lisämaun ja -värin saamiseksi. Nauti herkullisista kantarellivoileivistä!
Herkullinen kantarellirisotto ja Australian klassikko-valkoviini tuovat ripauksen syksyistä aurinkoa lasiin ja lautaselle!
Katso resepti »Ranskalaisen klassikon Quiche Lorrainen suomalaisessa versiossa kinkku korvataan kantarelleilla. Kermainen piiras on täydellinen pari kuivan ja kypsän sitruksisen ranskalaisen Laroche Chardonnay L -valkoviini kanssa.
Katso resepti »Millainen viini sopii paistetuille herkkutateille tai kantarellirisotolle? Kurkkaa täsmävinkit.
Lue lisää »Sienilajin lisäksi ruoan valmistustapa vaikuttaa oleellisesti viinin valintaan. Anoran viiniasiantuntija Markus Hannula avaa nyrkkisäännöt ja paljastaa herkullisen tattiöljyn ohjeen.
Lue lisää »