Quiche Lorraine kantarelleista

Ranskalaisen klassikon Quiche Lorrainen suomalaisessa versiossa kinkku korvataan kantarelleilla. Kermainen piiras on täydellinen pari kuivan ja kypsän sitruksisen ranskalaisen Laroche Chardonnay L -valkoviini kanssa.

Quiche Lorraine kantarelleilla etusivu

Taikina

AINEKSET

  • 100 g normaalisuolaista voita (kylmänä)

  • 2,5 dl vehnäjauhoja

  • 1/4 tl suolaa

  • 0,25 – 0,5 dl kylmää vettä

VALMISTUSOHJEET

    1. Nypi voi, vehnäjauhot ja suola muruseokseksi. Lisää vesi pienissä erissä, kunnes taikinasta tulee kiinteää ja se pysyy kasassa. Älä lisää liikaa vettä, ettei taikinasta tule liian pehmeää.

    2. Painele taikina irtopohjavuoan (20 cm) pohjalle ja reunoille ohueksi kerrokseksi. Siirrä vuoka jääkaappiin noin puolen tunnin ajaksi.

    3. Kuumenna uuni 200 asteiseksi. Paista pohjaa uunin alatasolla 15 minuutin ajan.

Täyte

AINEKSET

  • n. 100 g purjoa

  • 200 g kantarelleja

  • 1,75 dl kuohukermaa

  • 3 kananmunaa

  • 1 prk (180 g) ranskankermaa

  • 150 g juustoraastetta (esim. emmentaali)

  • nippu tuoretta timjamia

  • suolaa & mustapippuria

VALMISTUSOHJEET

    1. Siivuta purjo ohuiksi siivuiksi. Pilko kantarellit paloiksi.

    2. Vatkaa kulhossa kerma ja ranskankerma. Lisää kananmunat ja juustoraaste ja sekoita tasaiseksi.

    3. Mausta seos ripauksella mustapippuria ja suolaa. Sekoita joukkoon myös puolet timjaminlehdistä.

    4. Lusikoi pilkotut kanttarellit ja purjo paistetun piiraspohjan päälle. Kaada päälle kerma-munaseos.

    5. Paista uunin alatasolla 30–40 minuuttia, kunnes piiraan pinta on kullanruskea ja täyte on hyytynyt. Koristele piiras tuoreilla yrteillä, kuten timjamilla.

Viola Virtamo

Resepti ja kuva: Viola Virtamo

Ruokakirjailija, valokuvaaja ja graafinen suunnittelija Viola Virtamo on julkaissut usean kirjan viimeisimpänä Nordic Winter Cookbook. Ruoka on Violan suuri intohimo ja hän onkin kuvannut ja taittanut kymmeniä ruokakirjoja uransa aikana. Seuraa Violaa Instagramissa @violaminerva

Tutustu Violan töihin