Ranskalaisen klassikon Quiche Lorrainen suomalaisessa versiossa kinkku korvataan kantarelleilla. Kermainen piiras on täydellinen pari kuivan ja kypsän sitruksisen ranskalaisen Laroche Chardonnay L -valkoviini kanssa.
Nypi voi, vehnäjauhot ja suola muruseokseksi. Lisää vesi pienissä erissä, kunnes taikinasta tulee kiinteää ja se pysyy kasassa. Älä lisää liikaa vettä, ettei taikinasta tule liian pehmeää.
Painele taikina irtopohjavuoan (20 cm) pohjalle ja reunoille ohueksi kerrokseksi. Siirrä vuoka jääkaappiin noin puolen tunnin ajaksi.
Kuumenna uuni 200 asteiseksi. Paista pohjaa uunin alatasolla 15 minuutin ajan.
Siivuta purjo ohuiksi siivuiksi. Pilko kantarellit paloiksi.
Vatkaa kulhossa kerma ja ranskankerma. Lisää kananmunat ja juustoraaste ja sekoita tasaiseksi.
Mausta seos ripauksella mustapippuria ja suolaa. Sekoita joukkoon myös puolet timjaminlehdistä.
Lusikoi pilkotut kanttarellit ja purjo paistetun piiraspohjan päälle. Kaada päälle kerma-munaseos.
Paista uunin alatasolla 30–40 minuuttia, kunnes piiraan pinta on kullanruskea ja täyte on hyytynyt. Koristele piiras tuoreilla yrteillä, kuten timjamilla.
Ruokakirjailija, valokuvaaja ja graafinen suunnittelija Viola Virtamo on julkaissut usean kirjan viimeisimpänä Nordic Winter Cookbook. Ruoka on Violan suuri intohimo ja hän onkin kuvannut ja taittanut kymmeniä ruokakirjoja uransa aikana. Seuraa Violaa Instagramissa @violaminerva
Tämä Viola Virtamon panzanella eli leipäsalaatti sisältää pinaattia, mangoldia ja kesäkurpitsaa. Vihreiden vihannesten aromit ja sitruunainen yrttivinaigrette toimivat täydellisesti Nederburg Sauvignon Blanc -valkoviinin raikkaan hapokkuuden kanssa.
Katso reseptiTässä ruokavaikuttaja Viola Virtamon kesäkeitossa yhdistyvät suomalainen kesä ja ripaus inspiraatiota ranskalaisesta klassikosta, merenelävistä valmistettavasta bouillabaisse-keitosta!
Katso reseptiRaikas kirpeä omena, suolaiset kaprikset ja samettinen ranskankerma täydentävät graavisiian hienostunutta makua. Tutustu Viola Virtamon Nordic Winter Cookbook -ruokakirjan herkulliseen ohjeeseen.
Katso reseptiTämä ranskalainen pataruoka cassoulet on valmistettu artisokasta ja pavuista ja se nautitaan basilikasta tehdyn pistoua-kastikkeen sekä raikkaan ranskalaisen Laroche-valkoviinin kanssa. Tutustu keittiömestari Ina Niinikedon ohjeeseen.
Katso resepti