Aloita esikäsittelemällä sinisimpukat. Huuhdo simpukat huolellisesti kylmässä vedessä. Heitä pois simpukat, jotka ovat auki eivätkä sulkeudu kevyesti pöytään kopauttamalla. Käytä siis vain kiinni pysyvät simpukat. Siirrä kulhossa tai siivilässä jääkaappiin odottamaan kypsennystä.
Kuori ja siivuta sipuli ja valkosipuli. Lisää sipulit kattilaan öljyn ja voin kanssa. Kuullota muutaman minuutin ajan miedolla lämmöllä. Pese ja kuori perunat ja pilko sopiviksi suupaloiksi. Lisää kattilaan ja anna paistua vielä hetken.
Lisää kattilaan kalaliemi. (Tarvittava määrä riippu lopullisten kypsennettävien simpukoiden määrästä. Voit lisätä lientä tarvittaessa lisää myöhemminkin.) Lisää myös maito ja valoviini.
Huuhdo sitruuna ja lohko puolikas 2–3 isoksi lohkoksi. Lisää kokonaisina kattilaan. Anna keiton poreilla n. 10–15 minuuttia kunnes perunat ja sipulit ovat pehmeitä ja kypsiä.
Leikkaa parsa muutaman senttimetrin palasiksi ja lisää kattilaan. Kaada kattilaan myös esikäsitellyt sinisimpukat. Peitä kattila kannella ja anna poreilla miedolla lämmöllä n. 5 minuuttia, kunnes simpukat ovat höyrystyneet auki. Nappaa keitosta pois simpukat, jotka eivät ole auenneet ollenkaan sekä kokonaiset sitruunalohkot.
Lisää juuri ennen tarjoilua kuumaan keittoon herneet, silputtu persilja ja tilli. Mausta keitto tarvittaessa lisäsuolalla, riippuen käyttämäsi kalaliemen suolaisuudesta. Nauti tuoreen leivän ja Laroche L Chardonnayn kanssa!