Leikkaa lohi 2–3 cm palasiksi. Kuori ja hienonna salottisipuli.
Lisää sipuli valkoviinin kanssa pieneen kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Anna poreilla noin minuutin ajan.
Laske lämpö miedolle ja lisää lohikuutiot valkoviiniliemeen. (Liemi ei saa enää poreilla.) Anna lohen hautua viinissä 4–5 minuutin ajan, kunnes lohi on juuri ja juuri kypsää ja vielä sisältä hieman läpikuultavaa. Nosta lohikuutiot pois liemestä jäähtymään lautaselle. Siivilöi viini ja lisää sipulit lohipalojen sekaan. (Säästä viiniliemi ja hyödynnä esimerkiksi risoton valmistuksessa!)
Siirrä lohi ja sipulisilppu jääkaappiin jäähtymään.
Kun lohi on täysin jäähtynyt, siirrä palat sipulien kera kulhoon. Lisää joukkoon lämminsavulohi ja majoneesi. Sekoita ja painele haarukalla lohen tekstuuria hieman rikki, mutta älä liikaa. Rillette ei saa olla tahnamaista vaan lohipalojen kuuluu erottua joukosta.
Hienonna ruohosipuli pieneksi silpuksi. Lisää lohi-rilletten joukkoon. Mausta sitruunan mehulla ja valkopippurilla oman maun mukaan.
Nauti rillette tuoreen maalaisleivän tai rapeaksi paahdetun patongin kera ja kaada lasiin ranskalaista Laroche Le Petit Chardonnay -valkoviiniä.