Valkoista parsaa uppomunalla & hollandaisekastiketta

Ihastu keittiömestari Ina Niinikedon keväiseen ruokaohjeeseen ja nauti ranskalaisen Laroche Réserve & Organic Chardonnay L -luomuvalkoviinin kanssa.

Viinimaa_InaNiiniketo_Parsa_annos

Runsaan paahteinen ja kuiva luomuvalkoviini on valmistettu Chardonnay-rypäleistä ja se tulee yhdeltä Ranskan parhaimmista viinintuottajista Larochelta. Löydät Laroche Réserve & Organic Chardonnay L -viinin parhaiten Alkon verkkokaupasta, josta voit tilata sen näppärästi ilman toimitusmaksua haluamaasi Alkon myymälään.

Valkoista parsaa uppomunalla & hollandaisekastiketta:

AINEKSET

  • 2 punttia valkoista parsaa

  • 250 g voita

  • 2 kananmunan keltuaista

  • Yhden sitruunan mehu

  • ripaus suolaa

  • 100 g hasselpähkinöitä

  • 4 kananmunaa

  • tilkka väkiviinaetikkaa

  • kirveliä tai muuta yrttiä koristeeksi

VALMISTUSOHJEET

    1. Aloita Hollandaise kastikkeesta. Sulata ja ruskista kevyesti voi kattilassa.

    2. Mittaa kattilaan kananmunan keltuaiset sekä sitruunan mehu. Kypsennä miedolla lämmöllä koko ajan vispaten niin, että keltuaiset kypsyy ja seos sakenee.

    3. Ota kattila pois lämmöltä ja ala lisäämään ruskistettua voita ohuena nauhana joukkoon koko ajan vispaten. Mausta suolalla. Jos haluat ohentaa hollandaise kastiketta, voit lisätä joukkoon tilkan vettä.

    4. Seuraavaksi valmista uppomunat. Ota laakea kattila ja täytä se vedellä. Kiehauta vesi ja anna sen porista hiljalleen. Lisää joukkoon tilkka etikkaa.

    5. Riko kananmunat pieniin astioihin, joista voi helposti kipata kananmunat veteen. Sekoita vettä kauhalla niin, että siihen syntyy “pyörre”.

    6. Kippaa kananmunat veteen ja anna niiden olla hiljalleen kiehuvassa vedessä 3 minuuttia. Nosta kananmunat reikäkauhalla vedestä pois.

    7. Valmista parsa. Kuori parsat ja leikkaa niistä puiset kannat pois. Laita vesi kiehumaan.

    8. Mausta vesi suolalla ja keitä parsoja 8 minuuttia. Nosta parsat pois vedestä ja leikkaa pitkittäin viistosti parsat 3 osaan.

    9. Paahda hasselpähkinöitä kuivalla kuumalla pannulla niin, että ne saavat kauniin kullanruskean värin. Rouhi veitsellä pähkinät pienemmäksi.

    10. Laita lautasen pohjalle parsaa ja niiden päälle varovasti uppomuna. Uppomunan päälle pari ruokalusikallista hollandaise-kastiketta.

    11. Viimeistele paahdetuilla hasselpähkinöillä ja kirvelillä ja nauti Laroche-valkoviinin kanssa.

Ina Niiniketo

Resepti: keittiömestari Ina Niiniketo

Ina on keittiömestari ja ruokakirjailija, joka on asunut ja työskennellyt kokkina Tukholmassa 7 vuotta, sitä ennen Helsingissä mm. Chez Dominiquessa, Olossa sekä Askissa. Ruuassa Ina panostaa vahvoihin makuihin ja sesongissa oleviin parhaisiin raaka-aineisiin.

Laroche valkoviini ja lohi-rillette annos

Lohi-rillette


Rillette on klassinen ranskalainen alkupala, jossa liha on kypsytetty hitaasti meheväksi ja revitty suikaleiksi. Tämä raikas lohi-rillette on ihana raikkaan Laroche Le Petit Chardonnay -valkoviinin kanssa.

Katso resepti »
apilasalaatti

Apilasalaatti


Apiloiden sesonki alkaa kesäkuussa ja kestää syyskuuhun saakka. Ne sopivat loistavasti salaatteihin. Tässä Kukkia Lautasella -kirjan ohjeessa apilat saavat joukkoonsa lehtikaalia, erilaisia yrttejä sekä comté-juustoa.

Katso resepti »