Aloita Hollandaise kastikkeesta. Sulata ja ruskista kevyesti voi kattilassa.
Mittaa kattilaan kananmunan keltuaiset sekä sitruunan mehu. Kypsennä miedolla lämmöllä koko ajan vispaten niin, että keltuaiset kypsyy ja seos sakenee.
Ota kattila pois lämmöltä ja ala lisäämään ruskistettua voita ohuena nauhana joukkoon koko ajan vispaten. Mausta suolalla. Jos haluat ohentaa hollandaise kastiketta, voit lisätä joukkoon tilkan vettä.
Seuraavaksi valmista uppomunat. Ota laakea kattila ja täytä se vedellä. Kiehauta vesi ja anna sen porista hiljalleen. Lisää joukkoon tilkka etikkaa.
Riko kananmunat pieniin astioihin, joista voi helposti kipata kananmunat veteen. Sekoita vettä kauhalla niin, että siihen syntyy “pyörre”.
Kippaa kananmunat veteen ja anna niiden olla hiljalleen kiehuvassa vedessä 3 minuuttia. Nosta kananmunat reikäkauhalla vedestä pois.
Valmista parsa. Kuori parsat ja leikkaa niistä puiset kannat pois. Laita vesi kiehumaan.
Mausta vesi suolalla ja keitä parsoja 8 minuuttia. Nosta parsat pois vedestä ja leikkaa pitkittäin viistosti parsat 3 osaan.
Paahda hasselpähkinöitä kuivalla kuumalla pannulla niin, että ne saavat kauniin kullanruskean värin. Rouhi veitsellä pähkinät pienemmäksi.
Laita lautasen pohjalle parsaa ja niiden päälle varovasti uppomuna. Uppomunan päälle pari ruokalusikallista hollandaise-kastiketta.
Viimeistele paahdetuilla hasselpähkinöillä ja kirvelillä ja nauti Laroche-valkoviinin kanssa.