Laventeli muistuttaa paljon rosmariinia ja sopii samaan tapaan maustamiseen. Kokeile Kukkia Lautasella -kirjan herkullista ohjetta ja ranskalaista viinisuositusta.
Leikkaa fenkolit ja kuoritut porkkanat kuuteen osaan. Laita kanan sisälle voita ja puolikas sitruuna.
Penslaa kana hunajalla ja ripottele päälle laventelia.
Aseta vihannekset ja kana uunivuokaan ja mausta suolalla ja pippurilla. Paahda 160-asteisessa uunissa noin 1 tunnin ajan.
Tarjoa LYV-viinin kanssa.
Ina Niinikedon Kukkia lautasella -kirja (Cozy Publishing) tarjoaa tietoa ja inspiraatiota syötävistä kukista - mitä ja miten eri kukkia voi käyttää ruoanlaitossa. Reseptit aamupalasta päivälliseen, jälkiruokia unohtamatta, ovat yksinkertaisia ja sopivat hyvin kotikokille. Ina Niiniketo on Ruotsissa asuva suomalaiskokki, joka panostaa vahvojen makujen lisäksi sesongissa olevien, parhaiden raaka-aineiden valintaan.
Apiloiden sesonki alkaa kesäkuussa ja kestää syyskuuhun saakka. Ne sopivat loistavasti salaatteihin. Tässä Kukkia Lautasella -kirjan ohjeessa apilat saavat joukkoonsa lehtikaalia, erilaisia yrttejä sekä comté-juustoa.
Katso reseptiKeittiömestari Ina Niinikedon kirja Kukkia lautasella esittelee reseptein ja säilöntäohjein, miten luonnon tai kotipuutarhan kukkia voi käyttää ruoanlaitossa. Inspiroidu kauniista kirjasta ja sen vinkeistä!
Lue lisääNämä palkitut roseeviinit maistuvat herkullisilta aperitiivina ja erilaisten ruokien kanssa. Valitse suosikkisi!
Lue lisääKesäkurpitsankukkien sesonki on loppukesästä. Maultaan mietoja kukkia voi käyttää ruoanlaitossa yllättävän monipuolisesti, kuten nämä alkupalana tai sormiruokana toimivat friteeratut versiot osoittavat.
Katso resepti