Vuoden Roseeviini 2024 on Gassier Coteaux d’Aix-en-Provence Organic
Vuoden roseeviini tulee Ranskan Provencen alueen viinintuottajalta Gassierilta, jonka viinit valmistetaan kestävän kehityksen menetelmillä.
Lue lisää »Nämä palkitut roseeviinit maistuvat herkullisilta alkukesän aperitiivina ja keväisten ruokien kanssa. Katso vinkit ja valitse suosikkisi!
Kauniin punertavien ja hedelmäisten roseeviinien suosio kasvaa vuosi vuodelta. Monipuoliset roseet toimivat kana-, kasvis- ja kalaruokien kanssa sekä tietenkin sellaisenaan nautittuna.
Laadukas ja tyylikäs Vuoden roseeviini 2024 on luomurosee tunnetulta Ranskan Provencen alueen viinintuottajalta Gassierilta, jonka viinit valmistetaan kestävän kehityksen menetelmillä.
Hinta-laatu-suhteeltaan erinomaisessa roseeviinissä on raikkaan kuiva, vadelmainen ja hennon punaherukkainen maku. Tarjoile tämän modernin klassikon kanssa esimerkiksi grillattuja vihanneksia ja hennon mausteisia kanavartaita. Sovita Gassierin kanssa myös kevään parsat sekä vuohenjuustosalaatti. Kannattaa kokeilla tätä roseeta rohkeasti jopa grillatun possun kasslerin kanssa. Lue lisää ranskalaisista roseeviineistä ja Provencesta
Portugalilaisessa puolikuivassa ja hieman pirskahtelevassa roseessa aistii mansikan ja vadelman aromeja. Casal Garcia Rosé palkittiin viime vuonna Viinilehden Vuoden roseeviini -kilpailussa hopeamitalilla.
"Viinin viehkeä, hennosti makea maku saa ryhtiä eloisasta hapokkuudesta ja lähes kieltä kutittelevasta pirskahtelevuudesta. Erittäin herkullinen kokonaisuus nostaa miellyttävästi veden kielelle." - 4 tähteä, Löytö / Viinilehti
Vinkki! Valmista Casal Garcia -roseesta viini-mehujäät ja tarjoile lasissa mansikoiden sekä roseeviinin tai mustikkamehun kanssa. Katso ohje >>
Nautiskele Casal Garcia Rosé aperitiivina tai terassiroseena sekä kevyiden kasvisruokien ja snäcksien kanssa. Löydät Casal Garcian Alkon verkkokaupasta sekä valikoiduista myymälöistä myös näppärässä 37,5 cl:n pullossa.
Nosta malja kevään ja kesän juhlissa raikkaan marjaisalla roseekuohuviinillä. Pongrácz Rosé palkittiin tänä vuonna Viinilehden Vuoden kuohuviini -kilpailussa hopeamitalilla.
Perinteisellä Méthode Cap Classique -menetelmällä eli niin sanotulla samppanjamenetelmällä valmistetun erittäin kuivan ja raikkaan marjaisan Pongracz Rosé -roseekuohuviinin kevyt paahteisuus toimii hyvin erityisesti kesäisten lohiruokien kuten lohivoileipäkakun kanssa. Se on myös tyylikäs ja kauniin vaaleanpunertava aperitiivi ja kesämalja.
"Hennon hedelmäisestä ja paahteisesta tuoksusta voi aistia punaisia marjoja - mansikkaa, vadelmaa ja herukkaa sekä kedon kukkia. Kuiva, hento maku toistaa selkeästi tuoksun marjaiset aromit. " - 4 tähteä, Harmoninen, laadultaan erinomainen, luonteikas viini / Viinilehti
Vuoden roseeviini tulee Ranskan Provencen alueen viinintuottajalta Gassierilta, jonka viinit valmistetaan kestävän kehityksen menetelmillä.
Lue lisää »Viinilasi on tärkeä osa viininautintoa ja monet asiantuntijat pitävät lasin merkitystä viinin maistamisessa jopa yhtä tärkeänä kuin viinin tarjoilulämpötilaa. Tutustu kolmeen erilaiseen Riedel-viinilasiin, jotka sopivat juuri roseeviinille.
Lue lisää »Roseeviinin suosio on kasvanut huimasti. Sitä valmistetaan lähes jokaisessa viinimaassa, mutta tietyt alueet ovat tulleet tunnetuksi roseeviini-spesialisteina. Kukaan ei tee roseeviiniä yhtä suurella tunteen palolla kuin Ranska.
Lue lisää »Valmista Casal Garcia -roseeviinistä viini-mehujäät ajoissa valmiiksi pakkaseen ja tarjoile lasissa mansikoiden sekä roseeviinin tai mustikkamehun kanssa. Täydellinen aikuisten mehujää!
Katso resepti »