Katso kesän raikkaat roseeviinivinkit

Nämä tyylikkäät roseeviinit maistuvat herkulliselle ruoan kanssa sekä sellaisenaan. Katso vinkit ja valitse suosikkisi!

roseeviinejä

Kauniin punertavien ja hedelmäisten roseeviinien suosio kasvaa vuosi vuodelta. Monipuoliset roseet toimivat kana-, kasvis- ja kalaruokien kanssa sekä tietenkin sellaisenaan nautittuna.

Gassier Provence Organic Rosé – tyylikäs luomurosee Ranskan Provencesta

Tiesitkö, että Ranskan Provencen viinialue on roseeviinien kehto?

Tämä laadukas luomuroseeviini tulee tunnetulta Provencen alueen viinintuottajalta Gassierilta. Raikkaan kuiva maku on vadelmainen ja hennon punaherukkainen.

Hedelmäinen luomurosé sopii erityisesti vuohenjuustosalaatille, mutta myös monipuolisesti kasvis- ja kalaruoille. Katso huippukokki Michael Björklundin suunnitteleman rustiikkisen maalaissalaatin ohje Gassier-viinille. Kannattaa kokeilla tätä roseeta rohkeasti jopa grillatun possun kasslerin kanssa. Lue lisää ranskalaisista roseeviineistä ja Provencesta

Casal Garcia Rosé – Vuoden 2020 roseeviini nyt myös pienessä pullossa

Portugalilaisessa puolikuivassa ja hieman pirskahtelevassa roseessa aistii mansikan ja vadelman aromeja. Viinilehti valitsi sen Vuoden 2020 Roseeviiniksi!

"Viinin viehkeä, hennosti makea maku saa ryhtiä eloisasta hapokkuudesta ja lähes kieltä kutittelevasta pirskahtelevuudesta. Erittäin herkullinen kokonaisuus nostaa miellyttävästi veden kielelle."

Viilennä roseeviini pari tuntia jääkaapissa – mitä makeampi viini, sen kylmempi tarjoilulämpötila

Nautiskele aperitiivina tai terassiroseena sekä kevyiden kasvisruokien ja snäcksien kanssa. Löydät Casal Garcian Alkon verkkokaupasta sekä valikoiduista myymälöistä nyt myös näppärässä 37,5 cl:n pullossa (hinta 5,59 €).

Matua Rosé – laaturosee Uudesta-Seelannista

Raikkaan kuiva roseeviini on täynnä kypsien kesäisten hedelmien aromeja yhdistettynä pirteän mineraaliseen ja yrttimäiseen twistiin. Rypäleet kerätään Uuden-Seelannin viileimmiltä viininviljelyalueilta herkullisen maun takaamiseksi.

Matua Rosé valmistetaan kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti. Etiketin ainutlaatuinen Chill -lumihiutalesymboli muuttuu siniseksi, kun viini on sopivan kylmää ja valmis tarjottavaksi. Kokeile vaikkapa lohisalaatin tai grillatun tofun ja kasvisten kanssa.

Tarkista palkitun viinin saatavuus omasta lähi-Alkostasi tai tilaa se sinne Alkon verkkokaupasta ilman toimitusmaksua.

LYV Rosé viinipullo
Kaunis lasikorkkinen LYV Rosé on täydellinen terassiviini (jalaton viinilasi: Riedel O-sarja (Decanter Oy) | kirja: Kukkia Lautasella (Ina Niiniketo, Cozy Publishing)

LYV Rosé – kaunis lasikorkkinen pullo

Raikkaan marjaisa, kevyt ja kuiva roseeviini on kauniissa lasikorkkisessa pullossa. Tämän raikkaan ranskalaisen viinin pullomuoto muistuttaa jalokiveä. Viinisarjan nimi on nyt LYV, entisen GEMin sijaan. Kurkkaa vinkit tyhjän pullon uudelleenkäyttöön.

Nauti tasapainoisen sitruksinen ja kuiva rosee hyvin viilennettynä (8 °C) joko sellaisenaan tai alkupalojen ja salaattien kanssa. Viini on kirkastettu vegaanisesti. Katso apilasalaatin ohje Kukkia Lautasella -kirjasta.

apilasalaatti

Apilasalaatti


Apiloiden sesonki alkaa kesäkuussa ja kestää syyskuuhun saakka. Ne sopivat loistavasti salaatteihin. Tässä Kukkia Lautasella -kirjan ohjeessa apilat saavat joukkoonsa lehtikaalia, erilaisia yrttejä sekä comté-juustoa.

Katso resepti »