Casal Garcia Rosé - Hopeaa Viinilehden Vuoden Roseeviini 2023

Onnea Viinilehden Vuoden Roseeviini 2023 hopeamitalisti – Casal Garcia Rosé Portugalista! Tutustu raikkaaseen roseeseen ja arvovaltaisen juryn kommentteihin.

casal_garcia_rosee_viinilehti_hopeaa

Viinilehti palkitsee vuosittain vuoden parhaimpia viinejä – Viinilehden pitkän linjan asiantuntijoiden Antti Rinta-Huumon ja Juha Berglundin sokkomaisteluissa hopealle Vuoden Roseeviini 2023 Wine Awardsissa nousi portugalilainen Casal Garcia Rosé.

Vuoden roseeviinin valintaa varten asiantuntijapari maistoi sokkona lähes 100 Alkon vakio- ja tilausvalikoiman roseeviiniä. Viinit maistettiin ja arvioitiin useassa esikarsintatastingissa, joiden perusteella loppukilpailuun valittiin 24 viiniä

-9%

Casal Garcia Rosé

Viini-lehden arvio:

Puhdaspiirteinen, aromeiltaan eloisa tuoksu. Siinä on punaisten marjojen ja hennon yrttisyyden vivahteita. Kuivahko, mutta kypsän marjainen maku muistuttaa läheisesti omenan, punaisen kirsikan, vadelman ja hyvin kypsän punaherukan aromeja. Lähes kuiva maku saa ryhtiä reilusta hapokkuudesta ja sitä korostavasta, kieltä kutittelevasta pirskahtelevuudesta. Kokonaisuus on hersyvän marjainen ja kantaa viiniä kevyesti suuta supistavaan, veden kielelle nostattavaan, hyvin kirsikkaiseen ja ruusuakin muistuttavaan jälkivaikutelmaan.

Portugalilainen hopeamitalisti on valmistettu Vinhao-, Azal- ja Borracal -lajikkeista. Hersyvän kirsikkaisessa ja vadelmaisessa viinissä kiehtoo erityisesti kielellä kutitteleva pirskahtelevuus, joka korostaa marjaisia vivahteita ja piristää kokonaisuutta. - Antti Rintahuumo ja Juha Berglund

Ruokasuositus:

Seurusteluun hyvin viilennettynä. Myös monikäyttöinen noutopöytä- ja eväsretkirosee.

Löydät Casal Garcia Rosén useimmista Alkon myymälöistä sekä pienempänä 37,5 cl kokoisena valikoiduista Alkoista sekä Alkon verkkokaupasta.

Tutustu myös Portugalin suurimman Vinho Verde -viinien valmistajan muihin viineihin niin Alkon kuin ruokakauppojen valikoimassa.