Pirskahtelevat ja kevyen raikkaat Casal Garcia -viinit Portugalista

Tutustu kepeisiin 9,5 % alkoholia sisältäviin viinisuosituksiin Viinilehden Vuoden roseeviininä sekä LÖYTÖ-viininä palkitun Casal Garcia Rosén viiniperheestä. Lue myös mitä Vinho Verde oikein on!

Casal Garcia viinit

Matala-alkoholisuutensa sekä pirskahtelevan makunsa ansiosta Casal Garcia -viinit sopivat keveiden ruokien kuten salaattien, kasvisruokien tai vähärasvaisen kalan kanssa.

Ne toimivat erinomaisesti myös sellaisenaan nautittuna hyvin viilennettynä.

Viinilehden Vuoden roseeviini 2020:

Casal Garcia Rosé

(alkoholia 9,5 %, sokeria 10 g / litra, energiaa 60 kcal/100 ml)

Raikkaan hedelmäinen, hieman pirskahteleva ja puolikuiva roseeviini, jossa aistii mansikan ja vadelman aromeja. Nauti sellaisenaan tai salaattien ja kasvisruokien kanssa.

-9%

Casal Garcia Rosé

Viini-lehti on antanut viinille neljä tähteä ja valinnut sen vuoden 2020 parhaimmaksi roseeviiniksi Alkon valikoimassa.

Arki-illan vinkki!

Löydät viinin myös pienessä 37,5 cl pullokoossa Alkon verkkokaupasta sekä valikoiduista Alkon myymälöistä (hinta 5,59 € / 37,5 cl)

Supersuosittu portugalilainen valkoviini:

Casal Garcia Vinho Verde

(alkoholia 9,5 %, sokeria 9 g / litra, energiaa 60 kcal/100 ml)

Puolikuiva, raikas ja hedelmäinen kevyesti pirskahteleva valkoviini sopii hyvin salaateille ja kasvisruoille, katso kasvispyöryköiden ohje. Tai nauti sellaisenaan.

Yksi maailman tunnetuimmista viinikriitikoista, amerikkalainen James Suckling, antoi helmikuussa Casal Garcia -valkoviinille huikeat 90 pistettä sadasta. Lähes 40 vuoden viinikokemuksellaan James Suckling maistaa 4000 viiniä vuosittain ja hänen viiniarvosteluitaan arvostetaan alalla suuresti. Tutustu viiniarvosteluun.

casal garcia viinit
Yhdestä 37,5 cl:n pullosta riittää lasilliset kolmelle hengelle. Muista viilentää viini hyvin ennen tarjoilua.
casal garcia viinit

Mitä on Vinho Verde?

"Vihreä viini" on portugalilainen viinityyli, joka voi olla valkoviiniä, mutta myös puna- tai roseeviiniä. Vinho Verdet ovat maultaan kevyitä, pehmeähappoisia ja usein hieman pirskahtelevia. Niiden alkoholipitoisuus on alhaisempi kuin viinien yleisesti. Nimensä vihreä viini on saanut siitä, että rypäleet poimitaan hieman raakoina. Aidon Vinho Verden tunnistat viinipullon Denominação de Origem -tarrasta. Casal Garcia on maailman myydyin Vinho Verde.

Tiesitkö? Mitä vähemmän viinissä on alkoholia sitä vähemmän siinä on myös kaloreita. Kalorit eivät siis riipu niinkään viinissä olevan sokerin määrästä, vaan suurin osa tulee alkoholista. Viinin maku kevenee, kun siinä on vähemmän alkoholia.