Casal Garcia -viinisarjalle lisää tunnustuksia

Viinilehden Vuoden Roseeviininä palkitun portugalilaisen Casal Garcia Rosén valkoinen Vinho Verde -viini sai kansainvälisesti arvostetun tunnustuksen.

Casal Garcia viinit

Yksi maailman tunnetuimmista viinikriitikoista, amerikkalainen James Suckling, antoi helmikuussa Casal Garcia -valkoviinille huikeat 90 pistettä sadasta.

Lähes 40 vuoden viinikokemuksellaan James Suckling maistaa 4000 viiniä vuosittain ja hänen viiniarvosteluitaan arvostetaan alalla suuresti.

Hän kuvailee Casal Garciaa seuraavasti:

"Hyvin tyypillinen Vinho Verde, jossa on vihreitä raikkaita aromeja, pirteää hapokkuutta ja paljon sitrushedelmää. Kevyt ja mukava, nauti hyvin viilennettynä" - 90 pistettä

Alle 10 euron viiniksi 90 pistettä on erittäin hieno saavutus.

Löydät Casal Garcia Vinho Verden useimmista Alkon myymälöistä sekä saman viinin pienemmässä 37,5 cl:n pullossa valikoiduista myymälöistä sekä Alkon verkkokaupasta.

Mitä oikein on portugalilainen Vinho Verde -viini?

"Vihreä viini" on portugalilainen viinityyli, joka voi olla valkoviiniä, mutta myös puna- tai roseeviiniä. Vinho Verdet ovat maultaan kevyitä, pehmeähappoisia ja usein hieman pirskahtelevia. Niiden alkoholipitoisuus on alhaisempi kuin viinien yleisesti eli noin 9-10 %.

Nimensä vihreä viini on saanut siitä, että rypäleet poimitaan hieman raakoina. Aidon Vinho Verden tunnistat viinipullon Denominação de Origem -tarrasta. Vuodesta 1939 lähtien valmistettu Casal Garcia on maailman myydyin Vinho Verde.

Entä millaisille ruoille se sopii?

Raikkautensa ja keveytensä ansiosta niin roseet kuin valkoiset Vinho Verdet sopivat erityisesti kevyemmille ruoille kuten salaateille, kasvisruoille sekä vaaleille kalaruoille. Ne sopivat myös hyvin nautittavaksi sellaisenaan tai aperitiivina.