Vuoden Roseeviini 2024 on Gassier Coteaux d’Aix-en-Provence Organic

Vuoden roseeviini tulee Ranskan Provencen alueen viinintuottajalta Gassierilta, jonka viinit valmistetaan kestävän kehityksen menetelmillä.

Gassier Coteaux d’Aix-en-Provence Organic

Vuoden Viinit 2024 -kilpailussa on maisteltu noin 600 viiniä eri puolilta viinimaailmaa. Kilpailun tarkoituksena on valita osallistuvien viinien joukosta hinta-laatusuhteeltaan parhaat Suomessa saatavilla olevat viinit. Kilpailun tuomaristo koostuu kokeneista viiniharrastajista sekä viinialan ammattilaisista ja sen järjestää Vuoden Viinit ry. Vuoden roseeviini julkistettiin 18.4.2024.

Vuoden roseeviini 2024 – Gassier Coteaux d’Aix-en-Provence Organic

Ranskan Provence on roseeviinien kehto! Laadukas ja tyylikäs Vuoden roseeviini 2024 on luomurosee tunnetulta Provencen alueen viinintuottajalta Gassierilta, jonka viinit valmistetaan kestävän kehityksen menetelmillä.

Hinta-laatu-suhteeltaan erinomaisessa roseeviinissä on raikkaan kuiva, vadelmainen ja hennon punaherukkainen maku. Tarjoile tämän modernin klassikon kanssa esimerkiksi grillattuja vihanneksia ja hennon mausteisia kanavartaita. Sovita Gassierin kanssa myös kevään parsat sekä vuohenjuustosalaatti. Lue lisää ranskalaisista roseeviineistä ja Provencesta

Löydät Gassierin myös näppärässä 2,25 litran viinipakkauksessa, joka vastaa kolmea tavallista viinipulloa. Tilaa Gassierin hanaviini näppärästi Alkon verkkokaupasta toivomaasi Alkoon.

Katso myös omien viinisarjojensa kultamitalistit

Kultaa – Jaume Serra Organic Cava Brut

Sarjassa Kuohuviinit, hinta alle 13 euroa

Tyylikäs espanjalainen Jaume Serra -viiniperheen cava on valmistettu luonnonmukaisesti.

Kultaa – Rapaura Springs Classic Sauvignon Blanc

Sarjassa Uuden maailman valkoviinit, hinta 13-18 euroa

Vuoden 2024 uutuusviini uusiseelantilaisen Rapaura Springsin Sauvignon Blanc edustaa klassista Marlborough'n alueen viiniä. Rapean raikas ja pehmeän hapokas yhdistelmä tekee suussa sulavan lopputuloksen.

Kultaa – Matua Lands & Legends Sauvignon Blanc

Sarjassa Uuden maailman valkoviinit, hinta yli 18 euroa

Tyylikäs ja vivahteikkaan ryhdikäs Sauvignon Blanc -valkoviini Uuden-Seelannin ensimmäiseltä Sauvignon Blanc -tuottajalta Matualta. Viini saanut Viinilehdeltä 5 tähteä, huippuviini & LÖYTÖ -arvion.

Kultaa – Leyda Reserva Sauvignon Blanc

Sarjassa Valkoiset laatikkoviinit

Raikas ja laadukas valkoviini Chilen viileän ilmaston alueelta on näppärän kätevässä 2 litran hanapakkauksessa. Avattu hanaviini säilyy hyvänä jääkaapissa neljä viikkoa.

Kultaa – Leyda Reserva Sauvignon Blanc

Sarjassa Sauvignon Blanc valkoviini, hinta 13 euroa tai yli

Viña Leydan viinintekijä Viviana Navarreten raikas ja laadukas valkoviini palkittiin niin pullo- kuin hanaviinikategoriassa. Sauvignon Blanc -pullon löydät parhaiten Alkon verkkokaupasta.

Kultaa – Nederburg Winemasters Chardonnay

Sarjassa Chardonnay valkoviini, hinta alle 13 euroa

Tyylikäs kuiva Chardonnay -valkoviini tulee Etelä-Afrikan palkituimmalta viinitalolta Nederburgilta. Löydät viinin parhaiten Alkon verkkokaupasta.

Kultaa – Trapiche Reserve Malbec

Sarjassa Uuden maailman punaviinit, hinta alle 13 euroa

Perinteikkään argentiinalaisen Trapiche-viinitalon laadukas ja täyteläinen Malbec tulee Mendozasta. Löydät tyylikkään Malbecin parhaiten Alkon verkkokaupasta.

Kultaa – Los Intocables Bourbon Barrel Malbec

Sarjassa Uuden maailman punaviinit, hinta 13-18 euroa

Täyteläinen ja tuhti argentiinalainen Los Intocables -punaviini on saanut erityisen makunsa 12 kuukauden bourbon-tynnyrikypsytyksen aikana.

Kultaa – Lenz Moser Trockenbeerenauslese

Sarjassa Makeat väkevöimättömat valkoviinit (Sokeria ainakin 45g/l)