Lenz Moser Prestige Trockenbeerenauslese 37,5 cl

Lenz Moser Prestige Trockenbeerenauslese 37,5 cl


Label: NautiskelujuomaLabel: Voimakkaat juustotLabel: Makea jälkiruoka

22,19 €

Löydä Alkosta

Itävaltalaisen trockenbeerenauslesen tiivis hunajainen makeus ja raikas hapokkuus tekevät viinistä yhden maailman arvostetuimmista jälkiruokaviineistä. Viinilehdeltä täydet 5 tähteä ja LÖYTÖ-maininta!

Ruoka ja kuvaus

Tuoksu

Tulvillaan aprikoosin, ananaksen, marmeladin, hunajan ja hienon jalohomeen aromeja.

Maku

Makea, täyteläinen, erittäin hapokas, aromeillaan aistit täyttävä ja erittäin pitkä kokonaisuus, jonka makea hedelmäisyys sekä runsas hapokkuus ovat täydellisessä tasapainossa.

Ruoka- ja tarjoiluvinkit

Sellaisenaan aterian jälkiruoaksi tai suolaisten juustojen, erityisesti sinihomejuustoje seuraan.

Valmistus

Itävallan ylimpään Qualitätswein-luokitukseen "Trockenbeerenauslese" päästään vain niinä harvoina syksyinä, kun sääolosuhteet sallivat rypäleiden kypsyä todella pitkään ja kehittää arvokasta jalohometta. Lainsäädäntö valvoo sekä rypäleiden minimisokeripitoisuutta sekä jalohomeen läsnäoloa. Rypäleet kerätään valikoiden, ja kurtistuneiden jalohomeisten rypäleiden tiivis ja makea mehu käy vain osittain, jolloin rypäleiden luonnollista sokeria on vielä runsaasti jäljellä.

Tuoteryhmä

Jälkiruokaviinit

Alkoholipitoisuus

9 %

Alkon tuotenumero

007922

Tilavuus

0,375 l

Tuotemerkki

Weinkellerei Lenz Moser AG

Suljenta

Luonnonkorkki

Pakkaustyyppi

Pullo

Alue

Austria - Burgenland - Burgenland

Sokeripitoisuus

180 g/litra

Rypäleet

Chardonnay, Bouvier, Muskat Ottonell, Neuburger, Welschriesling

Makeus

Makea

Tuotenumero

1027866'Tiivis ja makea, puhdaspiirteinen tuoksu tuo mieleen kuivatun aprikoosin, appelsiinimarmeladin, makean mausteisuuden ja hunajan. Hyvin makea, lähes pureksittavan paksu maku toistaa tuoksun aromimaailman. Suuntäyttävästä mausta voi tuoksun aromien lisäksi aistia hillottua ananasta, sitrusta ja kukkaisiakin vivahteita. Eloisa hapokkuus tuo makeaan suutuntumaan ryhtiä ja kantaa kokonaisuutta erittäin pitkään, monivivahteiseen jälkivaikutelmaan. 5/5 tähteä ja LÖYTÖ'

- Viinilehti

Katso ohjeita