Aamiaisherkut à la France ja Cafe au Lait
Tarjoile maitokahvi kera ranskalaisen brunssin. Kokonaisuuden kruunaa samppanja ja mansikat.
Katso resepti »Tarte Tatin on klassinen ranskalainen omenaherkku, joka nautitaan makean jälkiruokaviinin kanssa.
100 g kylmää voita
3 dl vehnäjauhoja
1 dl tomusokeria
1 pieni muna
Leikkaa voi pieniksi paloiksi. Sekoita voi, jauhot ja sokeri nopeasti murumaiseksi seokseksi. Riko kananmuna ja vatkaa kevyesti. Lisää munaa sitomaan taikinaa.
100 g voita
2 dl sokeria
500 g kiinteitä omenoita
1 tl vaniljajauhetta
Kuori omenat (3-4 kpl), poista siemenkota ja leikkaa neljään osaan. Sulata voi uuninkestävässä (valurauta)paistinpannussa (halkaisija 23-24 cm) ja sirottele sokeri pannulle. Asettele omenalohkot leikkauspinta ylöspäin vuokaan vieri viereen.
Kuumenna seosta hiljalleen ja keitä, kunnes vuokaan muodostuu karamellimainen kullanruskea seos.
Anna omenien jäähtyä hieman. Kaaviloi taikinasta vuoan reunat peittävä kansi ja paina reunat sisään. Paista torttua 200 asteessa 25-30 minuuttia. Aseta paistinpannun päälle iso vati ja keikauta hieman jäähtynyt kakku vadille. Tarjoa konjakilla maustetun kermavaahdon kanssa.
Vinkki! Voit käyttää taikinan tekemisen sijaan 400 g valmista kaupan murotaikinaa.
Resepti: ruokatoimittaja Tiina Rantanen
Tarjoile maitokahvi kera ranskalaisen brunssin. Kokonaisuuden kruunaa samppanja ja mansikat.
Katso resepti »Syksyn jälkiruokana maistuu ihana pavlova karpalo- tai puolukkakruunulla ja kinuskiraidoilla. Jälkiruokaviiniksi sopii puolimakea tai makea kuohuviini.
Katso resepti »Herkullinen mansikka-mascarponekakku kostutetaan Fresita-kuohuviinillä.
Katso resepti »