Tarte Tatin omenapiirakka

Tarte Tatin on klassinen ranskalainen omenaherkku, joka nautitaan makean jälkiruokaviinin kanssa.

Tarte Tatin omenapiirakka + jälkiruokaviinisuositus
Tarte Tatin omenapiirakka + jälkiruokaviinisuositus
logo

6-8 HLÖ

logo

1 h 0 min

TAIKINA

AINEKSET

  • 100 g kylmää voita

  • 3 dl vehnäjauhoja

  • 1 dl tomusokeria

  • 1 pieni muna

VALMISTUSOHJEET

    1. Leikkaa voi pieniksi paloiksi. Sekoita voi, jauhot ja sokeri nopeasti murumaiseksi seokseksi. Riko kananmuna ja vatkaa kevyesti. Lisää munaa sitomaan taikinaa.

TÄYTE

AINEKSET

  • 100 g voita

  • 2 dl sokeria

  • 500 g kiinteitä omenoita

  • 1 tl vaniljajauhetta

VALMISTUSOHJEET

    1. Kuori omenat (3-4 kpl), poista siemenkota ja leikkaa neljään osaan. Sulata voi uuninkestävässä (valurauta)paistinpannussa (halkaisija 23-24 cm) ja sirottele sokeri pannulle. Asettele omenalohkot leikkauspinta ylöspäin vuokaan vieri viereen.

    2. Kuumenna seosta hiljalleen ja keitä, kunnes vuokaan muodostuu karamellimainen kullanruskea seos.

    3. Anna omenien jäähtyä hieman. Kaaviloi taikinasta vuoan reunat peittävä kansi ja paina reunat sisään. Paista torttua 200 asteessa 25-30 minuuttia. Aseta paistinpannun päälle iso vati ja keikauta hieman jäähtynyt kakku vadille. Tarjoa konjakilla maustetun kermavaahdon kanssa.

Vinkki! Voit käyttää taikinan tekemisen sijaan 400 g valmista kaupan murotaikinaa.

Resepti: ruokatoimittaja Tiina Rantanen