Fresita Frozen Melon
Tämä raikkaan kylmä Frozen drinkki on matala-alkoholisempi mukaelma Frozen Strawberry Margarita -klassikkodrinkistä. Mansikkainen Fresita kuohuviini ja jäiset meloninpalat tuovat lempeää makeutta.
Katso resepti »Aki Wahlmanin valmistusvinkki: ”Leivosten valelu makealla viinillä voittaa jopa klassisen punssin.”
Kansallisrunoilija J. L. Runebergin päivää juhlistetaan perinteisellä runebergin tortulla. Perimätiedon mukaan leivonnaisen kehitteli aikoinaan runoilijan vaimo Fredrika Runeberg miehensä pyydettyä jotain makeannälkään. Kun kaapista ei löytynyt mitään makeaa, loihti Fredrika syötävää niistä aineksista, joita kaapista sattui löytymään ja näin syntyi kuuluisa torttu.
200 g margariinia tai voita
2 dl sokeria
2 kananmunaa
2 dl jauhettua mantelia (120 g)
2,5 dl korppujauhoja
muutama piparkakku
1 hapankorppu
2 dl vehnä- tai grahamjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Aloita vaahdottamalla huoneenlämpöinen rasva ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon kananmunat yksitellen, vatkaten ne hyvin joukkoon
Jatka rouhimalla mantelit, hapankorppu sekä piparkakut hienoiksi, esimerkiksi monitoimikoneessa. Yhdistä ne korppujauhon, vehnä- tai grahamjauhon sekä leivinjauheen kanssa. Lopuksi lisää vielä rasva-munavaahdon sekaan jauhoseos.
Voitele pyöreät annosvuoat ja levitä taikina tasaisesti. Kypsennä 175 asteessa, noin 12 minuuttia tai kunnes leivonnaiset ovat kypsiä.
noin 1 dl makeaa jälkiruokaviiniä, esim. Moscato d'Asti
Kun leivonnaiset ovat jäähtyneet, kostuta ne makealla viinillä esim. Moscato d´Astilla (noin 1 rkl/ torttu).
Jaa leivonnaisten päälle teelusikalla hillonokareita. Sekoita tomusokeriin sen verran vettä, sitruuna- tai muuta mehua tai munanvalkuaista, että seos on sopivan notkeaa valutettavaksi tai pursotettavaksi renkaaksi hillosilmän ympärille.
Vadelma- tai omenahilloa
noin 1 dl tomusokeria
0,5-1 rkl vettä tai mehua
Jaa leivonnaisten päälle teelusikalla hillonokareita. Sekoita tomusokeriin sen verran vettä, sitruuna- tai muuta mehua tai munanvalkuaista, että seos on sopivan notkeaa valutettavaksi tai pursotettavaksi renkaaksi hillosilmän ympärille.
Tämä raikkaan kylmä Frozen drinkki on matala-alkoholisempi mukaelma Frozen Strawberry Margarita -klassikkodrinkistä. Mansikkainen Fresita kuohuviini ja jäiset meloninpalat tuovat lempeää makeutta.
Katso resepti »Suolaisen ja makean yhdistelmä toimii luonnollisen herkullisesti, kun yhdistät vuohenjuuston, mansikan ja Fresita-kuohuviinin.
Katso resepti »Tarte Tatin on klassinen ranskalainen omenaherkku, joka nautitaan makean jälkiruokaviinin kanssa.
Katso resepti »