Paikallinen Ekosertifiointi
Leyda Reserva Sauvignon Blanc 2 L

Leyda Reserva Sauvignon Blanc 2 L


Vivahteikas & Ryhdikäs

Label: Vähärasvainen kalaLabel: Salaatit KasvisruokaLabel: Pizza Pasta (Viinimaa)Label: Äyriäiset

28,92 €

Löydä Alkosta

Raikas, laadukas ja palkittu valkoviini Chilestä. Viini on saanut 4 tähteä ja LÖYTÖ-maininnan Viinilehdeltä, se on valittu kriitikon valinnaksi Helsingin Sanomissa sekä vuoden valkoiseksi hanapakkausviiniksi Vuoden Viinit - kilpailussa.

Ruoka ja kuvaus

Väri

Viherkeltainen

Maku

Raikkaan hapokkaassa viinissä on sitrusten, yrttien, karviaismarjan ja trooppisten hedelmien vivahteita.

Ruoka- ja tarjoiluvinkit

Toimii loistavasti erilaisten kala-ja äyriäisruokien kumppanina. Kokeile myös kevyiden kasvisruokien kumppanina tai sellaisenaan seurusteluviininä.

Valmistus

Muutamia kilometrejä Tyynen valtameren rannikolta sijaitsevan kansainvälisesti palkitun Leydan viinialueen perustaja on Chilessä uranuurtaja viileän ilmaston rypälelajikkeiden kasvattajana. Viileä ilmasto luo erittäin suotuisan maaperän ja viljelyolosuhteet erityisesti viileän ilmanalan rypäleille. Myös Leydalle on tärkeää säilyttää ympäristön monimuotoisuus, viinitalo pitää tarhoillaan muun muassa lampaita, jotka syövät ruohoa talvisin ja keväisin. Leyda Valleyn alueella sijaitsevat viinitarhat ovat viinintekijä Viviana Navarreten mukaan paratiisi Sauvignon Blancin tuotantoon. Viinit kuten Leyda Reserva Sauvignon Blanc on testamentti alueen virtaviivaiselle ja raikkaalle tyylille: “Leyda Valleyn viileä ilmasto auttaa rypäleitä säilyttämään raikkaan hapokkuuden paremmin kuin muilla alueilla. Rypäleiden luontainen sähäkkä omenahappo on herkkä auringonvalolle. Mereltä hiipivä sumu ja keskivertoa pilvisempi sää suojaa rypäleitä liialta auringonvalolta. Lisäksi laakson rautapitoinen graniittinen maaperä alleviivaa viinin soinnukasta tyyliä. Tämä ainutlaatuinen yhdistelmä antaa Leydan Sauvignon Blancille runsaan aromiprofiilin, joka on ihanan sitruksinen, yrttinen sekä suutuntumaltaan rapean hapokas.” Sato korjataan maalis-huhtikuussa ja rypäleet poimitaan käsin. Käymisen jälkeen viiniä on kypsytetty sakkojen päällä 5 kuukautta.

Tarina

Viini on saanut 4 tähteä ja LÖYTÖ maininnan ja se on valittu Vuoden Viinit kisassa 24 Vuoden hanapakkausvalkoviiniksi. Lisäksi viini on Helsingin Sanomien kriitikikon valinta. Vuonna 1997 perustettu Viña Leyda -viinitalo toimii Chilessä Leydan laaksossa. Palkitun viinitalon erityisosaamista ovat tarkasti määriteltyjen palstojen käyttäminen sekä rajattujen viinierien tuottaminen. Laakso on tunnettu siitä, että siellä on maan viininviljelysalueista kaikkein alhaisin maksimilämpötila, ja myös lämpötilojen vaihtelu eri vuodenaikojen välillä on pieni. Alueella sataa vain vähän, ja Humboldtin merivirta puskee viileää ilmaa laaksoon, joka sijaitsee hyvin lähellä Tyynen valtameren rannikkoa. Viña Leyda tunnetaan alueensa edelläkävijänä, ja viinitalo on luonut alueelle oman alkuperänimityksen, D.O. Leyda Valley. Leyda-viinit tunnistaa viinien etiketissä olevasta kauniista vanhasta asemarakennuksesta, joka on viimeinen pysäkki Santiagosta Tyynelle valtamerelle kulkevalla junareitillä. Tosin kyseinen kauniin vaaleansininen asemarakennus paloi tulipalon seurauksena muutama vuosi sitten.

Tuoteryhmä

Valkoviinit

Alkoholipitoisuus

13 %

Alkon tuotenumero

569928

Tilavuus

2 l

Tuotemerkki

VSPT

Suljenta

Muu suljenta

Sokeripitoisuus

0 g/litra

Rypäleet

Sauvignon Blanc

Makeus

Kuiva

Tuotenumero

1034952


Katso ohjeita