Käytä valkoviiniä sekä kalan kypsennyksessä että kastikkeen valmistuksessa.
Jauha kolmasosa kalafileistä monitoimikoneessa hienoksi/karkeaksi murekemassaksi. Lisää massaan valkuainen sekä hyvin pieniksi hienonnetut kasvikset ja mausteet.
Halkaise loput kuhafileet pituussuunnassa, poista keskiruoto ja ripottele fileille suolaa. Jaa kalamureke yhtä moneen osaan, kuin sinulla on fileesuikaleita. Tee kalamassasta pallo, pane se fileen leveämpään päähän ja rullaa filee kääryleeksi. Tee alumiinifoliosta nauha ja kääri se kalarullan ympärille, jotta se pysyy kiinni kypsennyksen aikana.
Pane kalarullat paistokasariin ja kaada kaveriksi kuuma kalaliemi ja viini. Kypsennä rullia miedolla lämmöllä 15 minuuttia. Älä anna liemen kiehua! Ota kalat liemestä ja pidä lämpiminä.
Asettele kalarullat tarjoiluvadille. Kaada päälle voikastike. Koristele vati katkaravuilla ja sinisimpukoilla.
Tarjoa kuharullat välittömästi. Makoisimmilta ne maistuvat keitettyjen, tillissä pyöräytettyjen pariisinperunoiden kanssa.
Silppua salottisipulit hyvin hienoksi silpuksi.
Pane kattilaan etikka, vesi, viini ja sipulihakkelus. Keitä kokoon, kunnes nestettä on jäljellä ¼ alkuperäisestä määrästä.
Ota kattila pois levyltä ja vatkaa joukkoon pieneksi paloiteltu kylmä voi.
Kuumenna kastike uudelleen, ja mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla.
Lisää kerma juuri ennen tarjoilua. Kuohkeuta kastike sauvasekoittimella
Mikäli haluat beurre blac -kastikkeestasi sileän, voit siivilöidä sen ennen kerman lisäämistä.
Lauantaina lautasella -kirja, ruokatoimittaja Tiina Rantanen / valokuvaaja Timo Viljakainen
Kalaruoat kuuluvat vahvasti suomalaiseen ruokapöytään ja terveellinen kala on monen suosikkiruokaa. Täydennä maistuva kala-ateria raikkailla valkoviineillä tai kevyillä punaviineillä. Tutustu vinkkeihin!
Lue lisääNopea ja tyylikäs alkuruoka, jossa sitruunalla ja limellä kypsytetyn kuhan hapokkuus ja herkkä maku sopivat täydellisesti Leyda Sauvignon Blanc -valkoviinin samankaltaiseen makumaailmaan. Omena tuo annokseen kirpeää suutuntumaa.
Katso reseptiKuha säilyy mehevänä, kun paistat fileen kaksinkerroin runsaassa voissa. Nauti raikkaan ja sopivasti viilennetyn Tarapaca-valkoviinin kanssa. Katso keittiöpäällikkö Ari Ruohon ohje!
Katso reseptiHuippukokki Tomi Björckin uusin ruokakirja Björck & Aasia vie ruokamatkalle Aasian kulinaristisiin helmiin. Tämä kaunis lohta ja kuhaa sisältävä ceviche on saanut inspiraationsa Filippiineiltä.
Katso resepti