Kuhaa valkoviinissä ja Beurre Blanc

Käytä valkoviiniä sekä kalan kypsennyksessä että kastikkeen valmistuksessa. Ja nauti tietenkin itse ruoan kanssa.

Kuhaa valkoviinissä ja Beurre Blanc
logo

4 HLÖ

logo

1 h 0 min

AINEKSET

AINEKSET

  • 1 kg kuhafileitä

  • 1 valkuainen

  • ½ punainen paprika

  • ½ keltainen paprika

  • ½ dl silputtua ruohosipulia

  • 1 tl inkivääritahnaa

  • 1 ½ tl suolaa

  • ripaus valkopippuria

  • ½ l kalalientä

  • 2 dl valkoviiniä

VALMISTUSOHJEET

    1. Jauha kolmasosa kalafileistä monitoimikoneessa hienoksi/karkeaksi murekemassaksi. Lisää massaan valkuainen sekä hyvin pieniksi hienonnetut kasvikset ja mausteet.

    2. Halkaise loput kuhafileet pituussuunnassa, poista keskiruoto ja ripottele fileille suolaa. Jaa kalamureke yhtä moneen osaan, kuin sinulla on fileesuikaleita. Tee kalamassasta pallo, pane se fileen leveämpään päähän ja rullaa filee kääryleeksi. Tee alumiinifoliosta nauha ja kääri se kalarullan ympärille, jotta se pysyy kiinni kypsennyksen aikana.

    3. Pane kalarullat paistokasariin ja kaada kaveriksi kuuma kalaliemi ja viini. Kypsennä rullia miedolla lämmöllä 15 minuuttia. Älä anna liemen kiehua! Ota kalat liemestä ja pidä lämpiminä.

    4. Asettele kalarullat tarjoiluvadille. Kaada päälle voikastike. Koristele vati katkaravuilla ja sinisimpukoilla.

    5. Tarjoa kuharullat välittömästi. Makoisimmilta ne maistuvat keitettyjen, tillissä pyöräytettyjen pariisinperunoiden kanssa.

Voikastike eli Beurre Blanc

AINEKSET

  • 2 salottisipulia

  • ½ dl valkoviinietikkaa

  • 2 dl vettä tai kalalientä

  • 1 dl valkoviiniä

  • 200 g suolatonta voita

  • 1 rkl silputtua rakuunaa

  • suolaa

  • pippuria

  • 2 rkl sitruunamehua

  • 2 rkl kuohukermaa

VALMISTUSOHJEET

    1. Silppua salottisipulit hyvin hienoksi silpuksi.

    2. Pane kattilaan etikka, vesi, viini ja sipulihakkelus. Keitä kokoon, kunnes nestettä on jäljellä ¼ alkuperäisestä määrästä.

    3. Ota kattila pois levyltä ja vatkaa joukkoon pieneksi paloiteltu kylmä voi.

    4. Kuumenna kastike uudelleen, ja mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla.

    5. Lisää kerma juuri ennen tarjoilua. Kuohkeuta kastike sauvasekoittimella

Mikäli haluat beurre blac -kastikkeestasi sileän, voit siivilöidä sen ennen kerman lisäämistä.

Resepti ja kuva

Lauantaina lautasella -kirja, ruokatoimittaja Tiina Rantanen / valokuvaaja Timo Viljakainen