Kahden kalan ceviche

Huippukokki Tomi Björckin uusin ruokakirja Björck & Aasia vie ruokamatkalle Aasian kulinaristisiin helmiin. Tämä kaunis lohta ja kuhaa sisältävä ceviche on saanut inspiraationsa Filippiineiltä.

Kahden kalan ceviche
logo

4 HLÖ

logo

1 h 0 min

Kala

AINEKSET

  • 100 g merilohta

  • 100 g vaaleaa merikalaa (kuten kuhaa tai siikaa)

  • ½ pnt minttua

  • 1 jalapeno

  • suolaa & mustapippuria

VALMISTUSOHJEET

    1. Pilko kalat 2 x 3 cm:n paloiksi. Nypi mintusta lehdet ja leikkaa jalapeno ohuiksi renkaiksi.

    2. Sekoita ainekset keskenään kulhossa, lisää myös mandariininkuorisuikaleet.

    3. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

    4. Tarjoile kastikkeen ja majoneesin kanssa.

Mandariinikastike

AINEKSET

  • 2 mandariinia

  • 2 limettiä

  • 1 salottisipuli

  • 1 rkl miriniä

  • 1 rkl soijakastiketta

  • 1 tl hunajaa

  • 1 rkl oliiviöljyä

  • suolaa & mustapippuria

VALMISTUSOHJEET

    1. Valmista ensin kastike. Purista sitrushedelmistä mehu ja siivilöi, tarvitset sitä yhteensä ½ dl. Suikaloi mandariinin kuoret ohueksi cevichen maustamiseen ja siirrä sivuun odottamaan.

    2. Pilko salottisipuli mahdollisimman hienoksi silpuksi ja huuhtele siivilässä kylmällä vedellä. Yhdistä kaikki kastikkeen raaka-aineet keskenään kulhossa ja sekoita hyvin. Anna maustua jääkaapissa 20 minuuttia.

Jalapenomajoneesi

AINEKSET

  • 3 kananmunankeltuaista

  • ½ rkl sinappia

  • 1 rkl limetin mehua

  • 2 dl rypsiöljyä

  • ½ pnt minttua

  • ½ rkl juoksevaa hunajaa

  • 2 jalapenoa

  • suolaa

VALMISTUSOHJEET

    1. Tee majoneesi. Vatkaa keltuaiset ja sinappi sekaisin monitoimikoneessa tai vispilällä. Lisää öljy joukkoon ohuena nauhana edelleen vatkaten.

    2. Nypi mintun oksat ja ryöppää kiehuvassa vedessä siivilän avulla 30 sekuntia, laske jäähtymään jääveteen. Valuta ja kuivaa hyvin talouspaperilla sekä puristamalla.

    3. Hienonna minttu pieneksi silpuksi. Poista jalapenosta siemenet ja kanta, silppua hienoksi. Yhdistä silput majoneesiin. Mausta kaikilla muilla raaka-aineilla koko ajan hyvin sekoittaen. Tarkista maku.

Björck & Aasia (Cozy Publishing)

Resepti: Björck & Aasia (Cozy Publishing)

Tomi Björck on kehitellyt sekä omia aasialaishenkisiä reseptejään että inspiroitunut suoraan pienten kujien street food -fiiliksestä. Aasian ruokakulttuuri on valtavan rikas ja kirjan helpon ja oivaltavan reseptiikan kautta päästään aitojen makujen juurille. Herkullisia reseptejä tukevat houkuttelevat ruokakuvat sekä aidon tunnelmalliset reissukuvat Björckin matkoilta.

Tutustu kirjaan Suomalainen.com>