Carmenin porsasta

Huippukokki Tomi Björckin uusin ruokakirja Björck & Aasia vie ruokamatkalle Aasian kulinaristisiin helmiin. Kokeile karamellisoidun possun ohjetta.

Carmenin porsasta by Tomi Björck
Carmenin porsasta by Tomi Björck
logo

4 HLÖ

logo

1 h 0 min

PORSAS

AINEKSET

  • 800 g porsaan niskaa

  • 1 rkl paahdettua sipulirouhetta

  • 1 rkl paahdettua valkosipulirouhetta

  • ½ kookos paahdettuina lastuina (tai 1 dl kookoslastuja)

VALMISTUSOHJEET

    1. Kuivaa liha talouspaperilla ja leikkaa kahtia pitkittäin. Kiehauta kaikki haudutusliemen raaka-aineet kattilassa (katso ainekset alta), lisää lihat ja hauduta kattilassa noin 3 tuntia. Nosta liha pois liemestä ja jäähdytä jääkaapissa. Siivilöi haudutusliemi talteen.

    2. Pilko jäähtynyt possu noin 3 x 3 cm:n paloiksi ja paista öljyssä pannulla kullanruskeaksi tai friteeraa. Yhdistä liha lämpimään karamelliin ja koristele sipulirouheilla sekä kookoslastuilla.

HAUDUTUSLIEMI

AINEKSET

  • 2 l vettä

  • 2 valkosipulinkynttä

  • 1 dl palmusokeria

  • 2 dl valkoviiniä

  • 1 dl ketjap manis -soijakastiketta

  • 1 kanelitanko

  • 2 sitruunaruohoa (voit käyttää myös säilöttyä sitruunaruohoa)

  • 1 dl osterikastiketta

VALMISTUSOHJEET

    1. Kiehauta kaikki haudutusliemen raaka-aineet kattilassa.

SITRUUNARUOHO- KARAMELLIKASTIKE

AINEKSET

  • 1 pieni pala inkivääriä

  • 1 valkosipulinkynsi

  • 1 sitruunaruoho

  • 1 punainen chili

  • 5 dl palmusokeria

  • 1 dl vettä

  • 4 dl lihan haudutuslientä

VALMISTUSOHJEET

    1. Valmista karamelli: Kuori ja hienonna inkivääri ja valkosipuli. Pilko myös sitruunaruoho ja chili pienemmiksi ja hienonna kaikki tahnaksi morttelissa.

    2. Lisää palmusokeri ja vesi kattilaan, kiehauta ja anna karamellisoitua kullanruskeaksi. Lisää joukkoon tahna ja haudutusliemi. Kiehauta ja keitä kasaan miedolla lämmöllä, kunnes seos on paksua karamellia.

Björck & Aasia (Cozy Publishing)

Resepti: Björck & Aasia (Cozy Publishing)

Tomi Björck on kehitellyt sekä omia aasialaishenkisiä reseptejään että inspiroitunut suoraan pienten kujien street food -fiiliksestä. Aasian ruokakulttuuri on valtavan rikas ja kirjan helpon ja oivaltavan reseptiikan kautta päästään aitojen makujen juurille. Herkullisia reseptejä tukevat houkuttelevat ruokakuvat sekä aidon tunnelmalliset reissukuvat Björckin matkoilta.

Tutustu kirjaan Suomalainen.com>