Lohi-papaijasalaatti

Huippukokki Tomi Björckin viimeisin ruokakirja Björck & Aasia vie ruokamatkalle Aasian kulinaristisiin helmiin. Tämä mausteinen salaatti on saanut inspiraationsa Thaimaasta.

Lohi-papaijasalaatti
Lohi-papaijasalaatti
logo

4 HLÖ

logo

1 h 0 min

Kulttiviini Kungfu Girl Riesling sopii mausteisemmalle aasialaisruoalle raikkaan hapokkuutensa, hedelmäisyynsä ja pienoisen jäännössokerinsa ansiosta.

Kala

AINEKSET

  • 400 g tuoretta merilohta

  • 2 rkl karkeaa merisuolaa

  • 1 limetin kuori raastettuna

  • tuoretta korianteria

  • 1 rkl paahdettua sipulia

  • 1 rkl paahdettua riisijauhetta

  • ½ sitruunaruoho ohuina renkaina

VALMISTUSOHJEET

    1. Valele kala kauttaaltaan suolalla ja limetinkuorella, anna maustua vähintään 30 minuuttia. Valmista sillä aikaa kastike ja salaatti.

    2. Pyyhi kalasta ylimääräinen suola pois. Leikkaa se 1 cm:n kuutioiksi. Lisää kulhoon lohi ja 1 dl nahm jim -kastiketta ja sekoita salaatti varovasti käsin.

    3. Koristele yrteillä, paahdetulla sipulilla, riisijauhoilla ja sitruunaruoholla.

Nahm Jim -kastike

AINEKSET

  • 1 valkosipulinkynsi

  • 1 korianterinjuuri

  • ½ rkl merisuolaa

  • 1½ punaista chiliä

  • 1½ rkl palmusokeria

  • 1 dl limetin mehua

  • 1½ rkl kalakastiketta

VALMISTUSOHJEET

    1. Aloita kastikkeesta: Murskaa kuorittu valkosipuli, hyvin puhdistettu korianterinjuuri sekä merisuola ja silputtu chili tahnaksi morttelissa. Lisää palmusokeri. Jauha rosoiseksi, lisää nesteet ja sekoita hyvin.

Salaatti

AINEKSET

  • 100 g neulapapuja 3 cm:n paloina

  • 100 g kirsikkatomaatteja puolitettuina

  • 1 porkkana suikaleina

  • 2 chiliä suikaleina

  • 2 valkosipulinkynttä hienonnettuina

  • ½ punttia korianteria

  • 2 vihreää papaijaa kuorittuna ja raastettuna

VALMISTUSOHJEET

    1. Tee salaatti: Höyrytä neulapavut napakan kypsiksi. Kumoa jääveteen jäähtymään ja valuta. Painele kevyesti talouspaperilla kuivaksi ja sekoita kaikki muu paitsi papaija morttelissa. Laita isoon sekoituskulhoon ja lisää raastettu papaija.

Resepti: Björck & Aasia (Cozy Publishing)

Resepti: Björck & Aasia (Cozy Publishing)

Tomi Björck on kehitellyt sekä omia aasialaishenkisiä reseptejään että inspiroitunut suoraan pienten kujien street food -fiiliksestä. Aasian ruokakulttuuri on valtavan rikas ja kirjan helpon ja oivaltavan reseptiikan kautta päästään aitojen makujen juurille. Herkullisia reseptejä tukevat houkuttelevat ruokakuvat sekä aidon tunnelmalliset reissukuvat Björckin matkoilta.

Tutustu kirjaan Suomalainen.com>