Viinimaa yleinenmitali pokaali
VeganPaikallinen Ekosertifiointi
Leyda Single Vineyard Garuma Sauvignon Blanc

Leyda Single Vineyard Garuma Sauvignon Blanc


Vivahteikas & Ryhdikäs

Label: Vähärasvainen kalaLabel: Salaatit KasvisruokaLabel: ÄyriäisetLabel: Blinit

14,49 €

Löydä Alkosta

Viinilehden arvostelema 5 tähden LÖYTÖ-viini! Kultaa Vuoden Viinit 2020 ja hopeaa 2019 ja 2018 -kilpailussa! Palkittu raikkaan aromikas Sauvignon Blanc kuvastaa hienosti Chilen viileän ilmaston aluetta ja Leydan laakson ominaispiirteitä.

Ruoka ja kuvaus

Tuoksu

Viinin tuoksu on raikas, mineraalinen, yrttinen ja aromikas, jossa mm. sitruksen, mustaherukanlehden, raparperin ja karviaismarjan vivahteita.

Maku

Maku on kuiva, tuoksun kaltainen aromimaailma, elegantti, raikkaan hapokas ja hedelmäinen. Pitkä ja miellyttävä jälkimaku.

Ruoka- ja tarjoiluvinkit

Nauti vaalean kalan kuten siian ja kuhan, sekä äyriäisten ja kasvisruokien kanssa. Myös tyylikäs aperitiivi sekä rapu- ja blinijuhlien kruunaaja.

Tarina

Leyda-viinit tulevat Leyda-nimiseltä viinialueelta ja ovat suosittuja Chilen viileän ilmaston viinejä. Single Vineyard Garuma Sauvignon Blancin rypäleet on poimittu kahdelta eri palstalta, joista käytetään nimeä Garuma. Garuma eli aavikkolokki on tyypillinen Chilen rannikolla elävä lintu. Viiniä on kypsytetty sakkojen päällä 6kk, mikä antaa viinille pyöreyttä ja parantaa rakennetta.

Tuoteryhmä

Valkoviinit

Alkoholipitoisuus

12,5 %

Alkon tuotenumero

594677

Tilavuus

0,75 l

Tuotemerkki

VSPT

Suljenta

Metallinen kierrekorkki

Alue

Chile - Leyda Valley - Leyda Valley

Sokeripitoisuus

1,1 g/litra

Rypäleet

Sauvignon Blanc

Makeus

Kuiva

Tuotenumero

1023044


Katso ohjeita