Viinimaa yleinenmitali pokaali
VeganPaikallinen Ekosertifiointi
Leyda Garuma Sauvignon Blanc

Leyda Garuma Sauvignon Blanc


Vivahteikas & Ryhdikäs

Label: Vähärasvainen kalaLabel: Salaatit KasvisruokaLabel: ÄyriäisetLabel: Blinit

15,99 €

Löydä Alkosta

Palkittu raikkaan aromikas Sauvignon Blanc kuvastaa hienosti Chilen viileän ilmaston aluetta ja Leydan laakson ominaispiirteitä.

Ruoka ja kuvaus

Tuoksu

Viinin tuoksu on raikas, mineraalinen, yrttinen ja aromikas, jossa mm. sitruksen, mustaherukanlehden, raparperin ja karviaismarjan vivahteita.

Maku

Maku on kuiva, tuoksun kaltainen aromimaailma, elegantti, raikkaan hapokas ja hedelmäinen. Pitkä ja miellyttävä jälkimaku.

Ruoka- ja tarjoiluvinkit

Nauti vaalean kalan kuten siian ja kuhan, sekä äyriäisten ja kasvisruokien kanssa. Myös tyylikäs aperitiivi sekä rapu- ja blinijuhlien kruunaaja. Glorian Ruoka&Viinin valinta parsaviiniksi: "Imartelee niin parsan kuin savu- ja graavikalan makuja. Viinin aromikirjossa erottuvat herukat, sitrukset, karviaiset ja tomaatintaimet. Napakkahappoinen, mineraalinen viini sopii lohen kanssa tarjotulle parsalle ja "parsaa mimosa" -annokselle, jossa on keitettyä kananmunaa ja vinegrettiä."

Tarina

Leyda-viinit tulevat Leyda-nimiseltä viinialueelta ja ovat suosittuja Chilen viileän ilmaston viinejä. Single Vineyard Garuma Sauvignon Blancin rypäleet on poimittu kahdelta eri palstalta, joista käytetään nimeä Garuma. Garuma eli aavikkolokki on tyypillinen Chilen rannikolla elävä lintu. Viiniä on kypsytetty sakkojen päällä 6kk, mikä antaa viinille pyöreyttä ja parantaa rakennetta.

Tuoteryhmä

Valkoviinit

Alkoholipitoisuus

12,5 %

Alkon tuotenumero

594677

Tilavuus

0,75 l

Tuotemerkki

VSPT

Suljenta

Metallinen kierrekorkki

Pakkaustyyppi

Pullo

Alue

Chile - Leyda Valley - Leyda Valley

Sokeripitoisuus

1,6 g/litra

Rypäleet

Sauvignon Blanc

Makeus

Kuiva (brut)

Tuotenumero

10230444 tähteä - Harmoninen, laadultaan erinomainen

- Viinilehti


Kultaa, valkoviinisarjat Uusi Maailma hinta 13-18 €

- Vuoden Viinit 2020 kilpailu


Hopeaa, valkoviinisarjat Uusi Maailma hinta 13-18 €

- Vuoden Viinit 2019 kilpailu ja 2018


'Kokonaisuus on mineraalinen ja samalla maukas. Jälkivaikutelma on puhdaspiirteinen, pitkä ja herkullinen. Luonteikas viini on harmoninen ja laadultaan erinomainen.'

- Viinistä viiniin 2017 -opas

Katso ohjeita