Grillattua kalaa varhaisperuna-parsasalaatilla ja mangosalsalla

Tässä Leyda-viineille suunnitellussa annoksessa yhdistyvät kesäkauden herkut - mangosalsa kalan kanssa on ihanan raikas lisuke.

Grillattu_kala_varhaisperuna-parsasalaatilla_ja_mangosalsalla

Varhaisperuna-parsasalaatti sitrusvinegretillä:

AINEKSET

  • 500 g varhaisperunoita

  • 500 g parsaa

  • ½ punasipuli

  • 2 rkl karkeaa dijon sinappia

  • ½ dl - 3/4 oliiviöljyä

  • ½ sitruunan mehu

  • 1 rkl hunajaa

  • ½ ruukku hienonnettua lipstikkaa tai tilliä

  • suolaa

VALMISTUSOHJEET

    1. Leikkaa varhaisperunat suupalan kokoisiksi.

    2. Leikkaa parsat muutaman senttimetrin pituisiksi paloiksi.

    3. Keitä perunoita noin 15 minuuttia.

    4. Viimeisellä minuutilla lisää kiehuvan veden joukkoon parsat. Siivoi keitetyt perunat ja parsat, huuhtele ne kylmällä vedellä.

    5. Tee kastike: Hienonna punasipuli ja yrtit hienoksi.

    6. Sekoita hienonnettu punasipuli, hunaja, oliiviöljy, karkea dijon sinappi sekä yrtit sekaisin.

Grillattu kala:

AINEKSET

  • 500 g kalaa (esim, kuhaa, siikaa)

  • suolaa

  • 1 rkl öljyä tai voita

VALMISTUSOHJEET

    1. Sivele kalafileet öljyllä ja mausta suolalla.

    2. Kuumenna paistinpannu rasvan kanssa.

    3. Paista kaloja noin 2 minuuttia per puoli.

Mangosalsa:

AINEKSET

  • 1/2 mango

  • 1 avokado

  • 1/2 punasipuli

  • 1 tl sitruunan mehua

  • Tuoretta minttua

VALMISTUSOHJEET

    1. Leikkaa mango, avokado ja punasipuli pieniksi kuutioiksi.

    2. Hienonna minttu ja sekoita kaikki ainekset sekaisin.

Foodbytwins

Resepti ja kuva: Foodbytwins

Kokkaavat kaksoset Noora & Petra jakavat ruokainspiraatiota mm. Instagram tilillään. Petra on voittanut MasterChef 2022 Suomi -kilpailun.

Seuraa foodbytwins Instagramissa >>