Raikas ruokaviini Sauvignon Blanc
Millaista ruokaa raikkaan Sauvignon Blanc -valkoviinin kanssa? Tutustu viinityyliin ja katso herkulliset ruokaohjeet ja täsmäviinivinkit.
Lue lisää »Tutustu palkitun viinintekijän Viviana Navarreten upeisiin Leyda-viineihin ja Viinilehden arvioihin.
Viviana Navarrete on työskennellyt chileläisen Viña Leydan pääviinintekijänä vuodesta 2007. Hänen tavoitteensa on valmistaa Chilen parhaimpia viileän ilmaston viinejä kuten raikkaita Sauvignon Blanc -valkoviinejä ja elegantteja Pinot Noir -punaviinejä. Hänet on palkittu useasti innovatiivisista viineistään ja valittu viinijulkaisu Wine Enthusiastin viiniteollisuuden TOP 10 vaikutusvaltaisimman naisen joukkoon.
Chile mielletään usein ilmastoltaan kuumaksi, mutta Leydan laakson viinitarhoilla alle viiden kilometrin päässä Tyynen valtameren rannalta keskilämpötila on vain 13 astetta. Meren viilentävä vaikutus näkyy ja maistuu Viña Leydan persoonallisissa viineissä, jotka tunnetaan raikkaudesta ja mineraalisuudesta yhdistettynä tasapainoiseen ja eleganttiin makuprofiiliin.
Nuorekkaan raikas vihertävänsävytteinen tuoksu josta voi erottaa karviaista, mustaherukkapensaan lehteä sekä raparperia. Siinä on myös hentoja ruutisen mineraalisia piirteitä. Keskitäyteläinen maku on kuiva ja runsaasta hedelmäisyydestään huolimatta tyyliltään napakka. Maku seuraa tiiviisti tuoksun aromimaailmaa. Siinä on myös yrttisiä ja sitruksisia piirteitä. Viini saa jäntevyytensä eloisasta sitrusmaisesta hapokkuudesta, joka kantaa kokonaisuutta veden kielelle nostattavaan, karviaiseen viittaavaan, viipyilevään jälkivaikutelmaan.
Neljä tähteä = Harmoninen, laadultaan erinomainen Hinta-laatusuhde = Edullinen ostos
Monikäyttöinen viini kala- ja äyriäisruoille, myös savustettuna.
Viinilehti on palkinnut chileläisen Leyda Pinot Noirin myös Vuoden 2018 parhaimpana punaviininä.
Nuorekas marjaisa tuoksu jossa on vadelmaa, kypsää karpaloa, punaista kirsikkaa ja hennon mausteisia piirteitä. Keskitäyteläinen, varsin ilmava maku seuraa tiiviisti tuoksua. Notkea tanniinisuus ja eloisa marjainen hapokkuus tekevät mausta pirteän. Kokonaisuus jättää mausteisen, hennon paahteisen, kypsän marjaisen jälkivaikutelman, joka nostaa veden kielelle.
Neljä tähteä = Harmoninen, laadultaan erinomainen Hinta-laatusuhde = Edullinen ostos
Grillatut tai paistetut vaaleat liharuoat. Myös yrttiset tummat liharuoat.
Leydan viinitalolla on mahdollisuus tuottaa pieniä eriä terroir-viinejä, jotka edustavat parhaiten kunkin viinitarhan ainutlaatuisuutta. Maaston suurista kaltevuuseroista johtuen tarhat altistuvat eri tavoin auringonvalolle.
- Oma viinintekotyylini on elegantti ja hienostunut, mikä näkyy mineraalisen raikkaina ja eloisina viineinä robustien ja voimakkaan intensiivisten viinien sijaan, kertoo Viviana.
Leydan parhaimpien viinien rypäleet poimitaan käsin ja tähän tehtävään Viviana kertoo valitsevansa ainoastaan naisia. - Naiset ovat paljon miehiä huolellisempia ja tarkempia poimijoita, siksi palkkaamme mielellämme naisia poimimaan parhaimpiin viineihimme valittavat rypäleet, Navarrete nauraa.
Millaista ruokaa raikkaan Sauvignon Blanc -valkoviinin kanssa? Tutustu viinityyliin ja katso herkulliset ruokaohjeet ja täsmäviinivinkit.
Lue lisää »Tutustu menestyksekkääseen chileläiseen viileän ilmaston valkoviiniin.
Lue lisää »Maailman TOP-10 naisviinintekijän joukossa palkittu chileläisen Leyda-viinitalon pääviinintekijä Viviana Navarrete kertoo mikä tekee hänen lempirypäleestään Sauvignon Blancista niin erityisen.
Lue lisää »