Viña Leyda -viinitalon Viviana Navarrete TOP 10 naisviinintekijän joukossa

Arvostettu viinialan julkaisu Wine Enthusiast on valinnut viiniteollisuuden TOP 10 vaikutusvaltaisinta naista. Yksi heistä on chileläisen Viña Leydan viinintekijä Viviana Navarrete. Tutustu Vivianan tiehen miesvaltaisessa maailmassa!

chileläisen Viña Leydan viinintekijä Viviana Navarrete

Viviana Navarrete on työskennellyt Viña Leydan pääviinintekijänä vuodesta 2007. Hänen tavoitteensa on valmistaa Chilen parhaimpia viileän ilmaston viinejä kuten raikkaita Sauvignon Blanc ja Riesling-valkoviinejä ja elegantteja Pinot Noir -punaviinejä. Hänet on palkittu useasti innovatiivisista viineistään.

Millaista on olla naisviinintekijä hyvin miesvaltaisella alalla?

- Urani alussa minun täytyi todistaa, että naispuoliset viinitekijät voivat olla aivan yhtä hyviä kuin miehetkin. Tämä tarkoitti pitkiä työpäiviä ja extrapanostusta oman arvoni esilletuomiseksi. Aika on kuitenkin osoittanut, että olemme työssämme aivan yhtä taitavia kuin miehet. Naiset kiinnittävät huomiota yksityiskohtiin, sitoutuvat työhönsä ja suhtautuvat siihen yleisesti ottaen hyvin intohimoisesti ja ovat hyviä tiiminvetäjiä, Viviana kertoo.

- Naisen kädenjälki näkyy mielestäni myös viineissä. Oma viinintekotyylini on elegantti ja hienostunut, mikä näkyy mineraalisen raikkaina ja eloisina viineinä robustien ja voimakkaan intensiivisten viinien sijaan.

- Vaikka Chilessä naispuoliset pääviinintekijät ovat edelleen harvinaisia, naisia on mukana viinibisneksen muilla osa-alueilla entistä enemmän, esimerkiksi vienti-, markkinointi- tai viestintäpäällikköinä.

Vivianan kädenjälki näkyy laadussa

Leydan viinitalolla on mahdollisuus tuottaa pieniä eriä terroir-viinejä, jotka edustavat parhaiten kunkin viinitarhan ainutlaatuisuutta. Maaston suurista kaltevuuseroista johtuen tarhat altistuvat eri tavoin auringonvalolle. Alueen parhaimpina edustajina pidetään elegantteja ja monikäyttöisiä Pinot Noir ja Sauvignon Blanc -viinejä.

Leydan parhaimpien viinien rypäleet poimitaan käsin ja tähän tehtävään Navarrete kertoo valitsevansa ainoastaan naisia. - Naiset ovat paljon miehiä huolellisempia ja tarkempia poimijoita, siksi palkkaamme mielellämme naisia poimimaan parhaimpiin viineihimme valittavat rypäleet, Navarrete nauraa.

Tutustu Vivianan valmistamiin viineihin, jotka löydät myös Alkosta. Tarkista Alkon sivuilta myymäläsaatavuus tai tilaa verkkokaupasta:

Lähteenä on käytetty mm. Wine Enthusiasticin artikkelia.