Leyda Pinot Noir on Viinilehden Vuoden Punaviini 2018

Onnea Vuoden Punaviini 2018 - Leyda Las Brisas Pinot Noir Chilestä! Viini-lehden Wine Awards palkitsi jälleen vuoden parhaimmat viinit. Tutustu Leydaan ja arvovaltaisen juryn kommentteihin.<br>

Leyda Las Brisas Pinot Noir

Viini-lehti palkitsi 15.11. järjestetyssä Wine Awards -gaalatilaisuudessa vuoden parhaat viinit jo viidennentoista kerran. Viini-lehden asiantuntijoiden Antti Rinta-Huumon ja Juha Berglundin sokkomaisteluissa vuoden punaviiniksi 2018 nousi chileläinen Leyda Las Brisas Pinot Noir. Antti ja Juha maistavat vuosittain kaikki Alkon vakiovalikoiman viinit, joista he valitsevat voittajan.

Viini-lehden arvio:

Kypsän marjainen, lähes hillomainen tiivis tuoksu on punasävytteinen muistuttaen kirsikoita, mansikoita ja vadelmia. Keskitäyteläinen maku seuraa aromeiltaan tuoksua. Viini on maultaankin tiivis ja intensiivinen. Siinä on notkea ja suunmyötäinen suutuntuma.

Kokonaisuus on nuorekas, mutta silti monivivahteinen ja lempeiden hedelmähappojen ansiosta myös eloisa. Jälkivaikutelma on pitkä ja tyylikäs.

Ruokasuositus: Riistalinnut sekä pitkään haudutetut pataruoat.

Löydät Leydan useimmista Alkon myymälöistä.

Wine Awards -merkki

Wine Awards -merkki koristaa Viini-lehden Vuoden viinivalintoja. Se on paitsi tunnustus lajinsa parhaalle viinille myös tapahtuma, jossa juhlitaan vuoden aikana tehtyjä viinivalintoja. Viini-lehti on valinnut Vuoden valko- ja punaviinin vuodesta 2003 lähtien.