Ankkawokki
Wokki on nopeatekoista ruokaa, jossa on paljon kasviksia ja vähärasvaista lihaa. Itämainen maku saadaan tahnoilla ja kastikkeilla.
Katso resepti »Sorsasta syntyy syksyinen juhlaruoka, jota täydentää hyvähappoinen ja keskitäyteläinen punaviini.
2 sorsaa
1 purjo
1 pala juuriselleriä
1 porkkana
suola
pippuria
5–6 katajanmarjaa
Jos käytät pakastetta, sulata kynityt sorsat jääkaapissa omassa astiassaan. Sulaminen kestää noin vuorokauden.
Ruskista sorsat voissa hienonnetun purjon, sellerin ja porkkanan kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla sekä lisää kevyesti murskatut katajanmarjat.
Paloittele sorsat isohkoihin osiin ja kääri folioon.
Lisää sorsanliha kastikkeeseen ja anna hautua hiljalleen enintään 10 minuuttia. Tarjoa perunalumen tai -soseen kanssa.
1 dl vettä
2 omenaa
2 dl kuohukermaa
suola
pippuria
½ dl calvadosta
(soijaa)
Kaada pannuun vettä ja keitä linnunpaistoliemi kokoon niin, että nestettä on pieni tilkka jäljellä.
Kuutioi omenat.
Lisää kerma ja mausta suolalla ja pippurilla.
Siivilöi kastike ja lisää omenakuutiot sekä calvados.
Maista, lisää tarvittaessa tilkka soijaa.
Lauantaina lautasella -kirja, ruokatoimittaja Tiina Rantanen / valokuvaaja Timo Viljakainen
Wokki on nopeatekoista ruokaa, jossa on paljon kasviksia ja vähärasvaista lihaa. Itämainen maku saadaan tahnoilla ja kastikkeilla.
Katso resepti »Sorsasta saat yllättävän helposti herkullisen juhlaruoan. Ravintola Nokan keittiöpäällikkö Ari Ruohon suunnittelemassa ohjeessa maistuvat tatit ja omena.
Katso resepti »Rohkean runsas ja paahteisen puolikuiva 19 Crimes Chardonnay -valkoviini sopii mehevästi maustettujen kanavartaiden viereen. Tai kokeile aavistuksen jäännössokeria sisältävää 19 Crimes Red -viiniä.
Katso resepti »Huippukokki Micke Björklund suunnitteli herkullisen pääsiäisen karitsa-annoksen ranskalaiselle Notre Dame -luomupunaviinille. Tutustu ohjeeseen!
Katso resepti »