Omenasorsa

Sorsasta syntyy syksyinen juhlaruoka, jota täydentää hyvähappoinen ja keskitäyteläinen punaviini.

Omenasorsa + viinisuositus
logo

4 HLÖ

logo

1 h 0 min

AINEKSET

AINEKSET

  • 2 sorsaa


  • 1 purjo


  • 1 pala juuriselleriä


  • 1 porkkana


  • suola

  • pippuria

  • 5–6 katajanmarjaa


VALMISTUSOHJEET

    1. Jos käytät pakastetta, sulata kynityt sorsat jääkaapissa omassa astiassaan. Sulaminen kestää noin vuorokauden.

    2. Ruskista sorsat voissa hienonnetun purjon, sellerin ja porkkanan
 kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla sekä lisää kevyesti murskatut katajanmarjat.

    3. Paloittele sorsat isohkoihin osiin ja kääri folioon.


    4. Lisää sorsanliha kastikkeeseen ja anna hautua hiljalleen enintään 10 minuuttia.
Tarjoa perunalumen tai -soseen kanssa.

Kastike

AINEKSET

  • 1 dl vettä


  • 2 omenaa

  • 2 dl kuohukermaa


  • suola

  • pippuria


  • ½ dl calvadosta


  • (soijaa)


VALMISTUSOHJEET

    1. Kaada pannuun vettä ja keitä linnunpaistoliemi kokoon niin, että nestettä on pieni tilkka
jäljellä.

    2. Kuutioi omenat.

    3. Lisää kerma ja mausta suolalla ja pippurilla.

    4. Siivilöi 
kastike ja lisää omenakuutiot sekä calvados.

    5. Maista, lisää tarvittaessa tilkka soijaa.


Resepti ja kuva

Lauantaina lautasella -kirja, ruokatoimittaja Tiina Rantanen / valokuvaaja Timo Viljakainen