Resepti: Taste of Nikinmäki
Taste of Nikinmäki blogaaja ja kokki Henri Heinonen tekee "safkaa ranteet lukossa" suurella intohimolla.
Rohkean runsas ja paahteisen puolikuiva 19 Crimes Chardonnay -valkoviini sopii mehevästi maustettujen kanavartaiden viereen. Tai kokeile aavistuksen jäännössokeria sisältävää 19 Crimes Red -viiniä.
n. 1 kg kanan paistileikettä
1 dl 19 Crimes Chardonnay -valkoviiniä
1 dl oliiviöljyä
1 rkl omenasiiderietikkaa
2-3 valkosipulia
5-6 oksaa timjamia
1 sitruunan mehu
suolaa & pippuria
Ota kulho johon mahtuvat kaikki vartaiden ainekset.
Paina kämmenellä valkosipulit rikki ja heitä kulhoon. Lisää kulhoon muut marinadiainekset ja sekoita.
Poista kanoista turhat rasvat ja laita kulhoon. Sekoita marinadi hyvin kanoihin ja laita kanat pussissa yöksi jääkaappin.
Kuumenna toinen puoli grillistä kuumaksi. Pujottele ennen kypsennystä kanat vartaisiin ja jätä pöydälle odottamaan grillin kuumenemista. Vartaisiin voit pujotella myös sitruunan siivut kanan palojen väliin. Voit myös vaihtoehtoisesti paistaa vartaat kuumalla paistinpannulla ja laittaa vielä uuniin kypsymään 225 asteeseen noin 25 minuutiksi.
Kun grillin paistoritilä on kuuma, paista kanoihin molemmin puolin hyvä väri ja siirrä epäsuoraan lämpöön noin 45 minuutiksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
Tarjoile kanat esimerkiksi nopeasti kuumalla grilliritilällä paistetun pak choin ja padron paprikoiden kanssa.
Kaada lasiin 19 Crimes Chardonnay'ta, lataa Living Wine Label äppi App Storesta tai Google Playsta ja katsele & kuuntele etiketin Jane Castingsin tarina.
2 dl turkkilaista jugurttia
1 tl juustokuminaa
1 rkl korianterin lehtiä
1 tl hunajaa
½ limen mehu
suolaa & pippuria
Valmista jugurttikastike eli silppua korianteri pieneksi ja sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään ja laita jääkaappiin odottamaan.
Taste of Nikinmäki blogaaja ja kokki Henri Heinonen tekee "safkaa ranteet lukossa" suurella intohimolla.
Suuren suosion saavuttanut 19 Crimes Red Blend on nyt saanut rinnalleen runsaan paahteisen ja maultaan jykevän 19 Crimes Chardonnayn. Kuuntele Jane Castingsin koskettava tarina lataamalla Living Wine Labels –applikaatio.<br>
Lue lisää »Marinoi karitsa ronskisti punaviinillä, rosmariinillä ja valkosipulilla. Nauti mausteisen 19 Crimes -aussiviinin kanssa.
Katso resepti »Nämä rommissa marinoidut possun ribsit sopivat täydellisesti rommitynnyreissä kypsytetyn 19 Crimes Uprising -punaviinin aromeihin. Kokeile myös muiden rouheiden 19 Crimes -viinien kanssa!
Katso resepti »