Poista lihasta suurimmat rasvat ja kalvot ja leikkaa sopivia kuutioita noin 2x2 cm kokoisia.
Sekoita kulhossa viini, soija, murskatut valkosipulit ja rosmariinisilppu.
Laita lihat esim. isoon minigrip pussiin ja kaada liemi lihojen päälle. Sulje pussi ja laita se jääkaappiin maustumaan yön yli tai vähintään kolmeksi tunniksi ja kääntele välillä, jotta liha marinoituu tasaisesti.
Seuraavana päivänä ota lihat pöydälle tunti ennen grillausta ja laita puiset grillitikut veteen likoamaan.
Leikkaa sipulit ensin puoliksi ja sitten taas puoliksi ja poista kuoret, älä leikkaa kantoja. Leikkaa kesäkurpitsasta noin 1,5-2 cm kiekkoja ja ne vielä puoliksi. Leikkaa paprikasta sopivia kuutioita. Leikkaa kaali halki, älä poista kantaa, ja leikkaa puolikkaat vielä neljään osaan.
Pujottele pilkotuista aineksista mieleisesi vartaat ja öljyä ne kauttaltaan. Öljyä myös kaalilohkot molemmin puolin. Kaaleihin voi laittaa esim cocktailtikut kärjistä läpi niin ne pysyvät paremmin kasassa kääntäessä.
Grillaa ensin kuumalla grillin tasolla kaalia noin 2 min per puoli tai hellalla kuumalla pannulla 3 min per puoli ja siirrä sen jälkeen sivummalle grilliin. Mausta valmiit kaalit suolalla ja ripauksella mustapippuria.
Grillaa vartaita kuumalla tasolla 1-2 minuuttia molemmin puolin kunnes ovat saaneet hyvän paistopinnan. Laske lämpöä puoleen ja jatka grillaamista noin 10-12 min vartaita käännellen, jolloin lihasta tulee roseeta. Vaihtoehtoisesti paista kuumalla paistinpannulla parin minuutin ajan pinnat kiinni ja siirrä vuoassa 200 asteiseen uuniin noin 10 minuutiksi. Anna vartaiden hetki vetäytyä ennen tarjoilua.
Vartaiden huilatessa grillaa nopeasti tomaatit kokonaisena terttuna.
Kokoa annos ja nauti 19 Crimes -viinin kanssa.
Lataa puhelimeesi Living Wine Label -äppi (App Storesta tai Google Playsta) ja katso ja kuuntele etiketin mielenkiintoinen tarina.