Katso herkulliset ruoka & viinivinkit pääsiäisen viettoon.
Viinimaan raati valitsi punaviinisuositukset sekä ruokavinkit pääsiäisen viettoon. Tutustu ja ihastu!
Lue lisääRavintola Nokan keittiöpäällikkö ja ravintoloitsija Ari Ruoho tunnetaan pitkäjänteisestä ja intohimoisesta työstään suomalaisen ruokakulttuurin puolesta. Mitä kannattaa ottaa huomioon pääsiäisen liharuokaa valmistaessa?
Lue lisääPääsiäinen tarkoittaa monissa perheissä perinteistä lammasateriaa, jota täydentää lihalle valittu laadukas punaviini. Pasha ja jälkiruokaviini viimeistelevät päivällisen. Tutustu vinkkeihin!
Lue lisääRaikkaan kirpeä italialainen sitruunatorttu valmistetaan tiramisu-kekseistä, mascarpone-juustosta ja lemon curd -tahnasta. Nauti jälkiruokaviinin kanssa!
Katso reseptiKaritsa maistuu roseena täyteläisen Tarapacá-punaviinin kanssa. Valmista lisukkeeksi mehevä kaali-omenapaistos.
Katso reseptiMehevä yrttikuorrutus antaa makua lihalle ja korostaa sen parhaita vivahteita yhdessä laadukkaan ja mehevän täyteläisen Tarapacá Gran Reserva Cabernet Sauvignon -punaviinin kanssa.
Katso reseptiIhastu pääsiäisen jälkiruokaan, jonka valmistuksessa on käytetty herkullista Amarula-kermalikööriä.
Katso reseptiHuippukokki Micke Björklund suunnitteli herkullisen pääsiäisen karitsa-annoksen ranskalaiselle Notre Dame -luomupunaviinille. Tutustu ohjeeseen!
Katso reseptiTuoreen ja lähellä tuotetun karitsan lihasta valmistuu herkullinen tartar, jota täydentää aromikkaan pippurinen yrtti lipstikka.
Katso reseptiMarinoi karitsa ronskisti punaviinillä, rosmariinillä ja valkosipulilla. Nauti mausteisen 19 Crimes -aussiviinin kanssa.
Katso reseptiLehtikaalipesto ja -sipsit tuovat pikantin lisän yrttiseen karitsaan, jota maa-artisokkamuhennos mehevöittää.
Katso reseptiYksi keittiömestari Ari Ruohon suosikkiruoista on pitkään haudutettu karitsan niska. Tarjoile täyteläisen Tarapacá -punaviinin kanssa.
Katso reseptiKaritsan kareet maustetaan granaattiomenasiirapilla ja hieman eksoottisimmilla mausteilla. Grillaa ja nauti täyteläisen punaviinin kanssa.
Katso reseptiPotkat maustetaan rosmariinilla ja rooibos-teellä. Maukkaan polentan ja mausteisen täyteläisen punaviinin aromit toimivat karitsan kanssa.
Katso reseptiKaritsa on maustettu inkiväärillä, kanelilla ja juustokuminalla. Nauti tuhdin punaviinin kanssa.
Katso resepti