Viiniraadin suosikit pääsiäispöytään

Viinimaan raati valitsi punaviinisuositukset sekä ruokavinkit pääsiäisen viettoon. Tutustu ja ihastu!

pääsiäisen punaviinit 2025

Suomalaiset rakastavat italialaisia ja chileläisiä punaviinejä – nämä maat ovat Alkon myyntitilastojen kärjessä vuodesta toiseen. Viiniraatimme valitsi pääsiäisen viinisuosituksiksi neljä eri tyylistä ja kiinnostavaa viiniä. Herkullisia pääsiäisruokien ohjeita löydät jutun lopusta.

Antiche Terre Ripasso Organic, Italia

Viinilehden Vuoden punaviini 2024 sekä Vuoden luomupunaviini 2024 loistaa pääsiäisenä ruokapöydässä.

"Pääsiäisen pitkät pyhät ansaitsevat arvoisensa viinin. Panosta nautiskeluun, aikaan ja hyvään ruokaan."

"Elegantissa ja kypsässä luomu-Ripasso-punaviinissä on raikas hedelmäisyys ja runsaat, mutta mukavan pehmeät tanniinit. Se sopii erityisesti karitsan kyljyksille ja paahtopaistille yrttimarinadilla. Nauti myös kovien juustojen, pataruokien ja ylikypsien lihojen kanssa sekä sellaisenaan nautiskeltavaksi."

Ripasso-punaviiniä kutsutaan usein kuuluisan Amarone-viinin pikkuveljeksi – tai punaviiniksi extra-aromeilla. Lue lisää Ripasso-viineistä >>

Inycon Appassimento Organic, Italia

Herkullinen ja helposti nautiskeltava luomupunaviini Sisiliasta näyttävässä 1,5 litran ympäristöystävällisessä ja kevyessä PET-pullossa.

"Ihastuttavan muhkea tuoksu, jonka aromeissa löytyy tyypillistä Appassimento-tyylisten viinien kuivatun hedelmäistä ja makeahkoa maailmaa, mutta raikkaalla yrttisyydellä. Pehmeän täyteläinen viini on tyyliltään vähän kevyempi Appassimento, jolloin se toimii paremmin ruoan kanssa. Sopii moneen makuun!"

Normikokoiseen 75 cl pulloon suhteutettuna Inyconin hinta on alle 10 €, mikä on edullinen Appassimento-viiniksi

"Monipuolinen ruokaviini erilaisille liha- ja lammasruoille, mutta myös seurusteluun ja juustoille. Kokeile rennosti vaikkapa lammasburgerin kanssa. Kasvissyöjän ruokamätsinä tomaattipohjaiset ruoat tai vaikkapa vegemoussaka – viini on kirkastettu vegaanisesti"

Tarapacá Gran Reserva Cabernet Sauvignon, Chile

Vie pääsiäinen seuraavalle tasolle – Chilen Maipon laakson Cabernet Sauvignon, jota on kypsytetty vuosi tammitynnyreissä ja sen jälkeen vuosi pullossa. Viini on saanut 4 tähteä ja Laadultaan erinomainen -maininnan Viinilehdeltä.

"Tarapacasta löytyy paljon viiniä rahalle. Tanniineja on aika rapsakasti, mutta ne eivät ole liian tiukkoja. Kaipaa rinnalleen punaista liharuokaa, mieluiten puolikypsää. Kaada lasiin jo hyvissä ajoin, jotta viini saa happea ja avautuu."

Tarapaca Cabernet Sauvignon Gran Reserva

"Runsas ja mehevä – nimenomaan ruokaviini roseeksi jätettyjen lihojen, kuten entrecôten tai karitsan ulkofilen tai paahtopaistin kanssa. Viereen sopii esimerkiksi punaviinikastike, jota on tuunattu hieman mustaherukkahillolla – toimii viinin herukkaisten aromien kanssa. Nappiviini myös kovien juustojen kanssa."

Pasqua Villa Borghetti Valpolicella Classico, Italia

Viehättävä Pohjois-Italian Valpolicella-punaviini on saanut 3 tähteä ja Laadukas & hyvin tehty -maininnan Viinilehdeltä.

"Raikas viehkeä tuoksu, jossa herkullista tummaa marjaa ja kuivattua appelsiinin kuorta. Keskitäyteläinen viini jättää suuhun ihastuttavan marjaisan maun – tuoretta mustikkaa ja mausteisuutta."

Pasqua tarkoittaa italiaksi pääsiäistä

"Monikäyttöinen pääsiäisen ruokaviini, erityisesti karitsan lihapullille sekä muille liharuoille tai grillatun kananpojan kanssa. Sopii erinomaisesti alkuruoille kuten antipastille ja leikkeleille."

Herkullista pääsiäisen aikaa!

Kommentit on koottu Viinimaan viiniraadin tastingista. Raadissa olivat mukana Anoran viiniasiantuntijat Joonas Vainio ja Markus Hannula sekä Viinimaan sisällöntuottaja Anne Riski.

26.03.2025

Yrttimarinoitua karitsan fileetä lehtikaalipestollaYrttimarinoitua karitsan fileetä lehtikaalipestolla

Lehtikaalipesto ja -sipsit tuovat pikantin lisän yrttiseen karitsaan, jota maa-artisokkamuhennos mehevöittää.

Katso resepti
Pääsiäislammasta perinteisen sekä eksoottisen ohjeen mukaanKaritsanviulu yrttikuorrutteella

Mehevä yrttikuorrutus antaa makua lihalle ja korostaa sen parhaita vivahteita yhdessä laadukkaan ja mehevän täyteläisen Tarapacá Gran Reserva Cabernet Sauvignon -punaviinin kanssa.

Katso resepti
Karitsan paahtopaistia + viinisuositusKaritsan paahtopaisti ja omena-ruusukaali-paistos

Karitsa maistuu roseena täyteläisen Tarapacá-punaviinin kanssa. Valmista lisukkeeksi mehevä kaali-omenapaistos.

Katso resepti
Rooibos-maustettua karitsanpotkaa + viinisuositusKaritsanpotkaa ja suolapähkinä-polentaa

Potkat maustetaan rosmariinilla ja rooibos-teellä. Maukkaan polentan ja mausteisen täyteläisen punaviinin aromit toimivat karitsan kanssa.

Katso resepti
Karitsatartar & lipstikkakreemiKaritsatartar & lipstikkakreemi

Tuoreen ja lähellä tuotetun karitsan lihasta valmistuu herkullinen tartar, jota täydentää aromikkaan pippurinen yrtti lipstikka.

Katso resepti
19 Crimes viiniKaritsanvartaat 19 Crimes -tyyliin

Marinoi karitsa ronskisti punaviinillä, rosmariinillä ja valkosipulilla. Nauti mausteisen 19 Crimes -aussiviinin kanssa.

Katso resepti
Delizie di Limone -sitruunatorttu + viinisuositusDelizie di Limone - sitruunatorttu

Raikkaan kirpeä italialainen sitruunatorttu valmistetaan tiramisu-kekseistä, mascarpone-juustosta ja lemon curd -tahnasta. Nauti jälkiruokaviinin kanssa!

Katso resepti
Amarula-pääsiäistöhnä-jälkiruokaAmarula-pääsiäisjälkiruoka

Ihastu pääsiäisen jälkiruokaan, jonka valmistuksessa on käytetty herkullista Amarula-kermalikööriä.

Katso resepti