Karitsanviulu yrttikuorrutteella
Mehevä yrttikuorrutus antaa makua lihalle ja korostaa sen parhaita vivahteita yhdessä laadukkaan ja mehevän täyteläisen Tarapacá Gran Reserva Cabernet Sauvignon -punaviinin kanssa.
Katso resepti »Viinimaan raati valitsi punaviinisuositukset sekä ruokavinkit pääsiäisen viettoon. Tutustu ja ihastu!
Pääsiäisen viinisuosituksemme, ole hyvä! Herkullisia pääsiäisruokien ohjeita löydät jutun lopusta.
Herkullinen ja helposti nautiskeltava luomupunaviini Sisiliasta näyttävässä 1,5 litran ympäristöystävällisessä ja kevyessä PET-pullossa. Inycon on saanut 3 tähteä ja Edullinen ostos -maininnan Viinilehdeltä.
"Ihastuttavan muhkea tuoksu, jonka aromeissa löytyy tyypillistä Appassimento-tyylisten viinien kuivatun hedelmäistä ja makeahkoa maailmaa, mutta raikkaalla yrttisyydellä. Pehmeän keskitäyteläinen viini on tyyliltään vähän kevyempi Appassimento, jolloin se toimii paremmin ruoan kanssa. Sopii moneen makuun!"
Normikokoiseen 75 cl pulloon suhteutettuna Inyconin hinta on alle 10 €, mikä on edullinen Appassimento-viiniksi
"Monipuolinen ruokaviini erilaisille liha- ja lammasruoille, mutta myös seurusteluun ja juustoille. Kokeile rennosti vaikkapa lammasburgerin kanssa. Kasvissyöjän ruokamätsinä tomaattipohjaiset ruoat tai vaikkapa vegemoussaka – viini on kirkastettu vegaanisesti"
Elegantin laadukas Pinot Noir -rypäleestä tehty viini Chilen viileältä Leydan viinialueelta on arvostetun viinintekijä Viviana Navarreten käsialaa. Viini on saanut 4 tähteä ja Laadultaan erinomainen -maininnan Viinilehdeltä.
"Elegantti, huikea viini, jossa kypsän marjainen ja tiivis maku. Tanniinit ovat matalat, hento yrttisyys ja hyvä hapokkuus maussa."
Las Brisas tarkoittaa merituulta ja viini tuleekin viileältä viinialueelta Chilen rannikolta
"Leyda on malliesimerkki tyylikkäästä uuden maailman Pinot Noirista – hienostunut ja monivivahteinen tuoksu, jossa aavistus karhunvatukkaa, vadelmaa ja orvokkia. Helpommin lähestyttävä kuin monet eurooppalaiset Pinot Noirit, mutta aromimaailmat ovat hyvin lähellä toisiaan"
"Kevyempään pääsiäiseen savu- tai loimulohen kanssa, sillä Pinot Noir toimii hyvin myös rasvaiselle kalalle. Jos kaipaat lihaa, karitsankareet ja grilli esille! Muista viilentää Leyda jääkaapissa tunnin verran ennen nauttimista"
Vie pääsiäinen seuraavalle tasolle – Chilen Maipon laakson Cabernet Sauvignon, jota on kypsytetty vuosi tammitynnyreissä ja sen jälkeen vuosi pullossa. Viini on saanut 4 tähteä ja Laadultaan erinomainen -maininnan Viinilehdeltä.
"Tarapacasta löytyy paljon viiniä rahalle. Tanniineja on aika rapsakasti, mutta ne eivät ole liian tiukkoja. Kaipaa rinnalleen punaista liharuokaa, mieluiten puolikypsää. Kaada lasiin jo hyvissä ajoin, jotta viini saa happea ja avautuu."
"Runsas ja täyteläinen – nimenomaan ruokaviini roseeksi jätettyjen lihojen, kuten entrecôten tai karitsan ulkofilen tai paahtopaistin kanssa. Viereen sopii esimerkiksi punaviinikastike, jota on tuunattu hieman mustaherukkahillolla – toimii viinin herukkaisten aromien kanssa. Nappiviini myös kovien juustojen kanssa."
Viehättävä Pohjois-Italian Valpolicella-punaviini on saanut 3 tähteä ja Laadukas & hyvin tehty -maininnan Viinilehdeltä.
"Raikas viehkeä tuoksu, jossa herkullista tummaa marjaa ja kuivattua appelsiinin kuorta. Keskitäyteläinen viini jättää suuhun ihastuttavan marjaisan maun – tuoretta mustikkaa ja mausteisuutta."
Pasqua tarkoittaa italiaksi pääsiäistä
"Monikäyttöinen pääsiäisen ruokaviini, erityisesti karitsan lihapullille sekä muille liharuoille tai grillatun kananpojan kanssa. Sopii erinomaisesti alkuruoille kuten antipastille ja leikkeleille."
Herkullista pääsiäisen aikaa!
Kommentit on koottu Viinimaan viiniraadin tastingista. Raadissa olivat mukana Anoran viiniasiantuntijat Joonas Vainio ja Iida Palin sekä Viinimaan sisällöntuottaja Anne Riski.
Mehevä yrttikuorrutus antaa makua lihalle ja korostaa sen parhaita vivahteita yhdessä laadukkaan ja mehevän täyteläisen Tarapacá Gran Reserva Cabernet Sauvignon -punaviinin kanssa.
Katso resepti »Lehtikaalipesto ja -sipsit tuovat pikantin lisän yrttiseen karitsaan, jota maa-artisokkamuhennos mehevöittää.
Katso resepti »Karitsa maistuu roseena täyteläisen Tarapacá-punaviinin kanssa. Valmista lisukkeeksi mehevä kaali-omenapaistos.
Katso resepti »Potkat maustetaan rosmariinilla ja rooibos-teellä. Maukkaan polentan ja mausteisen täyteläisen punaviinin aromit toimivat karitsan kanssa.
Katso resepti »Tuoreen ja lähellä tuotetun karitsan lihasta valmistuu herkullinen tartar, jota täydentää aromikkaan pippurinen yrtti lipstikka.
Katso resepti »Karitsan kareet maustetaan granaattiomenasiirapilla ja hieman eksoottisimmilla mausteilla. Grillaa ja nauti täyteläisen punaviinin kanssa.
Katso resepti »Raikkaan kirpeä italialainen sitruunatorttu valmistetaan tiramisu-kekseistä, mascarpone-juustosta ja lemon curd -tahnasta. Nauti jälkiruokaviinin kanssa!
Katso resepti »Ihastu pääsiäisen jälkiruokaan, jonka valmistuksessa on käytetty herkullista Amarula-kermalikööriä.
Katso resepti »