Viinimaa yleinenmitali pokaali
Paikallinen Ekosertifiointi
Tarapacá Reserva Cabernet Sauvignon Syrah

Tarapacá Reserva Cabernet Sauvignon Syrah


Mehevä & Hilloinen

Label: NautaLabel: GrilliruokaLabel: PorsasLabel: Pataruoka

11,98 €

Löydä Alkosta

Takuuvarma liharuokien punaviini Chilen arvostetulta viinialueelta.

Ruoka ja kuvaus

Väri

Väriltään syvä, tumman punainen

Tuoksu

Tuoksussa mm. kypsiä punaisia marjoja, makeaa mausteisuutta ja hieman savuisuutta.

Maku

Keskitäyteläinen, keskitanniininen, mustaherukkainen, karhunvatukkainen ja hennon maitosuklainen, jossa aistii mausteita ja kevyttä tammisuutta.

Ruoka- ja tarjoiluvinkit

Tuhdimmille liha- ja grilliruoille esimerkiksi lampaalle ja riistalle.

Tarina

Vain 35 % viinistä on kypsytetty ranskalaisessa ja amerikkalaisessa tammessa yhteensä seitsemän kuukauden ajan hedelmäisyyden säilyttämiseksi. Viini on suodatettu erittäin hellävaroen.Terroir-sarjan viinit tehdään rypäleen kasvupaikkaa sekä rypäleen ominaista luonnetta kunnioittaen. Viña Tarapacán historia ulottuu aina vuoteen 1874, jolloin se perustettiin ylevien Andien juurelle. Ensimmäisen kansainvälisen tunnustuksensa se sai jo kaksi vuotta myöhemmin Yhdysvalloista. Nykyään Tarapacá on yksi chileläisen viinintuotannon ikonisimmista brändeistä, jonka viinejä viedään yli 60 maahan. Tarapacán viineissä yhdistyy talon pitkä historia ja nykyajan eleganssi. Tarapacán 2 600 hehtaarin viinitarhat sijaitsevat Chilen pienimmällä mutta kuuluisimmalla viininviljelysalueella Maipon laakson Isla de Maipossa. Lämpötilavaihtelut ja ympäristön rikas ekosysteemi luovat loistavat olosuhteet ensiluokkaiseen viininvalmistukseen. Rypäleiden ainutlaatuisuutta vahvistavat myös viinitilaa rajaava Maipo-joki sekä tarhoja ympäröivä Andien vuoristo, jonka sulamisvedet kastelevat viljelysmaita keväisin.

Tuoteryhmä

Punaviinit

Täyteläisyys

Keskitäyteläinen

Alkoholipitoisuus

13,5 %

Alkon tuotenumero

005415

Tilavuus

0,75 l

Tuotemerkki

VSPT

Suljenta

Luonnonkorkki

Pakkaustyyppi

Pullo

Alue

Chile - Maipo - Maipo

Sokeripitoisuus

3,1 g/litra

Rypäleet

Cabernet Sauvignon, Syrah

Tuotenumero

1002662Pronssia Vuoden Viinit 2021 -kilpailussa, sarja: Uuden maailman punaviinit, hinta alle 13 euroa.

- Vuoden Viinit 2021 - kilpailu


Erittäin nuorekas tuoksu on tummasävytteisen marjainen. Siinä on vastamurskattua mustaherukkaa, kypsää karpaloa, tummaa kirsikkaa ja yrttisyyttä - myös kainosti savuun viittaavia piirteitä. Keskitäyteläinen maku toistaa tuoksun aromit ja on suutuntumaltaan hyvin nuorekas. Viinissä on lisäksi metsäisen havuisia ja puolukkaan vivahtavia piirteitä. Jäntevä suutuntumaa saa ryhtiä nuorekkaista tanniineista ja napakasta hapokkuudesta. Viini jättää hieman suuta supistavan, savuisenkin jälkivaikutelman. -Viinilehti

- Viinistä Viiniin 2017 -opas


- Drinks Business

Katso ohjeita