Haudutettua karitsan niskaa & paahdettu valkosipulikastike

Yksi keittiömestari Ari Ruohon suosikkiruoista on pitkään haudutettu karitsan niska. Tarjoile täyteläisen Tarapaca Gran Reserva -punaviinin kanssa.

Haudutettua karitsan niskaa, paistettua varhaiskaalia & paahdettu valkosipulikastike
logo

2 HLÖ

logo

4 h 0 min

AINEKSET

  • 1 karitsan luullinen niska

  • 1 valkosipuli

  • 2 juuriselleriä

  • 4 sipulia

  • rosmariinia

  • voita

  • 1 varhaiskaali

  • suolaa & mustapippuria myllynkierrosta

  • 4 dl merisuolaa

  • lisäksi paistopussi

VALMISTUSOHJEET

    1. Mausta karitsan niska kauttaaltaan suolalla ja pyöräytä myös muutama kierros mustapippuria myllystä päälle. Ruskista karitsan niska pannulla valkosipulin ja rosmariinin kanssa. Lisää muutama desilitra vettä mukaan.

    2. Laita paistopussiin valkosipulin, sipuleiden ja rosmariinin kanssa.

    3. Paista uunissa 180 asteessa 30 minuuttia ja jatka paistamista 3 tuntia 120-140 asteessa niin että liha on mehukkaan kypsää.

    4. Laita vuokaan merisuolaa ja kokonaiset sellerit päälle ja kypsennä uunissa kypsiksi n 40 min 180 asteessa.

    5. Lohko varhaiskaali kuuteen osaan. Kuumenna paistinpannu ja lisää voita lusikallinen. Ruskista kaali pannulla molemmilta puolilta ja mausta suolalla.

    6. Ota karitsan niska uunista ja lohko annos paloiksi.

    7. Ota liemi talteen kattilaan. Paahda valkosipulia pannulla ja hauduta liemen kanssa hetki kasaan. Siivilöi liemi.

    8. Ota sellerit uunista, anna hetki jäähtyä ja poista kuoret ja lohko paloiksi.

    9. Tarjoile runsasmakuisen ja täyteläisen Tarapacá-punaviinin kanssa.

ari_ruoho

Resepti: keittiömestari Ari Ruoho

Ravintola Nokan keittiömestari ja ravintoloitsija tekee tiivistä yhteistyötä pientilatuottajien kanssa ja on innokas kalastaja ja metsästäjä.

Tutustu ravintola Nokkaan>