Resepti: keittiöpäällikkö Ari Ruoho
Ravintola Nokan keittiöpäällikkö ja ravintoloitsija tekee tiivistä yhteistyötä pientilatuottajien kanssa ja on innokas kalastaja ja metsästäjä.
Raakakypsytettyyn cevicheen valitaan aina mahdollisimman tuoretta kalaa.
Katso ohje suolattujen pihlajanmarjojen valmistukseen.
Varmista jo kaupan kalatiskillä, että kuhafileet ovat tarpeeksi tuoreita raaka-kypsytykseen. Tuore kala tuoksuu raikkaalta. Lue lisää: mitä kannattaa ottaa huomioon, kun valmistaa kalacevichea
300 g kuhafileitä
2 limeä
2 chiliä
2 rkl rypsiöljyä
1 nippu kevätsipulia
1 punasipuli
suolaa
60 g laadukasta mätiä esim. muikun
½ dl tyrnimarjoja ja/tai pihlajanmarjoja suolattuna
Leikkaa fileistä y-ruoto pois ”byxaamalla” eli leikkaamalla fileen keskeltä ohut viipale, jolloin kalassa olevat ruodot lähtevät kerralla pois (ja filee näyttää tämän jälkeen housuilta!)
Leikkaa fileestä ohuita paloja poikkisuuntaisesti.
Purista limeistä mehu ja sekoita kulhossa öljyn, hyppysellisen suolaa ja ohuiksi paloiksi leikatun chilin kanssa.
Aseta kuhan palat laakealle astialle ja kaada lime-öljyseos päälle niin että palat peittyvät juuri ja juuri (jätä talteen tilkka seosta). Anna maustua ja raakakypsyä noin 20-60 minuuttia riippuen kalanpalojen paksuudesta ja omasta mieltymyksestäsi.
Leikkaa kevätsipuli ja punasipuli ohuiksi siivuiksi ja pyöräytä ne limemehu-öljyseoksessa. Levitä sipulit sekä mäti maustuneen cevichen päälle. Tarjoile suolattujen tyrni ja pihlajanmarjojen kanssa.
Nauti raikkaan Tarapacá Gran Reserva Sauvignon Blanc -valkoviinin kanssa.
Ravintola Nokan keittiöpäällikkö ja ravintoloitsija tekee tiivistä yhteistyötä pientilatuottajien kanssa ja on innokas kalastaja ja metsästäjä.
Huippukokki Tomi Björckin uusin ruokakirja Björck & Aasia vie ruokamatkalle Aasian kulinaristisiin helmiin. Tämä kaunis lohta ja kuhaa sisältävä ceviche on saanut inspiraationsa Filippiineiltä.
Katso resepti »Sitruunalla ja limellä kypsytetyn kuhan hapokkuus ja herkkä maku sopivat Leyda Sauvignon Blanc -valkoviinin samankaltaiseen makumaailmaan. Ruoassa oleva hapokkuus vaatii myös viiniltä hapokkuutta, jota Sauvignon Blancista löytyy.
Katso resepti »Käytä valkoviiniä sekä kalan kypsennyksessä että kastikkeen valmistuksessa.
Katso resepti »Kalaruoat kuuluvat vahvasti suomalaiseen ruokapöytään ja terveellinen kala on monen suosikkiruokaa. Täydennä maistuva kala-ateria raikkailla valkoviineillä tai kevyillä punaviineillä. Tutustu vinkkeihin!
Lue lisää »