Karitsatartar & lipstikkakreemi

Tuoreen ja lähellä tuotetun karitsan lihasta valmistuu herkullinen tartar, jota täydentää aromikkaan pippurinen yrtti lipstikka.

Karitsatartar & lipstikkakreemi

AINEKSET

  • n. 350 g karitsan ulkofilettä

  • 1 dl omenaviinietikkaa

  • 1 rkl sokeria

  • 1 punasipuli

  • 1 rkl sinapin siemeniä

  • 1 dl pikkelöityjä kanttarelleja esim. Kaskeinmarjan

  • 2 rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä

  • 1 puntti lipstikkaa

  • 1 dl creme fraichea

  • suolaa

VALMISTUSOHJEET

    1. Leikkaa punasipuli pieniksi paloiksi.

    2. Sekoita omenaviinietikka ja sokeri kattilassa. Lisää joukkoon sinapin siemenet ja punasipuli. Kiehauta nopeasti ja jäähdytä.

    3. Leikkaa karitsan liha pieniksi kuutioiksi.

    4. Soseuta lipstikka ja yhdistä creme fraichen kanssa ja mausta suolalla.

    5. Sekoita kulhossa karitsan liha ja mausta jäähtyneellä punasipuli-sinapin siemen vinegretillä. Lisää kylmäpuristettu rypsiöljy ja mausta suolalla. Tarkista maku.

    6. Tarjoile lipstikkakreemin ja pikkelöityjen kanttarellien kanssa.

    7. Nauti tartarin kanssa Tarapacá-punaviiniä.

Resepti: keittiömestari Ari Ruoho

Resepti: keittiömestari Ari Ruoho

Ravintola Nokan keittiömestari ja ravintoloitsija tekee tiivistä yhteistyötä pientilatuottajien kanssa ja on innokas kalastaja ja metsästäjä.

Tutustu ravintola Nokkaan>