Resepti: keittiömestari Ari Ruoho
Ravintola Nokan keittiömestari ja ravintoloitsija tekee tiivistä yhteistyötä pientilatuottajien kanssa ja on innokas kalastaja ja metsästäjä.
Tuoreen ja lähellä tuotetun karitsan lihasta valmistuu herkullinen tartar, jota täydentää aromikkaan pippurinen yrtti lipstikka.
n. 350 g karitsan ulkofilettä
1 dl omenaviinietikkaa
1 rkl sokeria
1 punasipuli
1 rkl sinapin siemeniä
1 dl pikkelöityjä kanttarelleja esim. Kaskeinmarjan
2 rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä
1 puntti lipstikkaa
1 dl creme fraichea
suolaa
Leikkaa punasipuli pieniksi paloiksi.
Sekoita omenaviinietikka ja sokeri kattilassa. Lisää joukkoon sinapin siemenet ja punasipuli. Kiehauta nopeasti ja jäähdytä.
Leikkaa karitsan liha pieniksi kuutioiksi.
Soseuta lipstikka ja yhdistä creme fraichen kanssa ja mausta suolalla.
Sekoita kulhossa karitsan liha ja mausta jäähtyneellä punasipuli-sinapin siemen vinegretillä. Lisää kylmäpuristettu rypsiöljy ja mausta suolalla. Tarkista maku.
Tarjoile lipstikkakreemin ja pikkelöityjen kanttarellien kanssa.
Nauti tartarin kanssa Tarapacá-punaviiniä.
Ravintola Nokan keittiömestari ja ravintoloitsija tekee tiivistä yhteistyötä pientilatuottajien kanssa ja on innokas kalastaja ja metsästäjä.
Mehevä yrttikuorrutus antaa makua lihalle ja korostaa sen parhaita vivahteita yhdessä laadukkaan ja mehevän täyteläisen Tarapacá Gran Reserva Cabernet Sauvignon -punaviinin kanssa.
Katso resepti »Ravintola Nokan keittiöpäällikkö Ari Ruoho on intohimoinen suomalaisen ruokakulttuurin puolestapuhuja ja palkittu mm. Pro Gaalan Vuoden keittiöpäällikkö 2016 -palkinnolla. Tutustu Arin tekemiin ruokaohjeisiin Tarapacá-viinien seuraksi!
Lue lisää »Helsinkiläisen ravintola Nokan keittiöpäällikkö Ari Ruoho on innokas metsästäjä. Mitä kannattaa ottaa huomioon riistaruokaa valmistettaessa ja viiniä valitessa? Tutustu Arin vinkkeihin.
Lue lisää »