Karitsanviulu yrttikuorrutteella
Mehevä yrttikuorrutus antaa makua lihalle ja korostaa sen parhaita vivahteita yhdessä laadukkaan ja mehevän täyteläisen Tarapacá Gran Reserva Cabernet Sauvignon -punaviinin kanssa.
Katso resepti »Tuoreen ja lähellä tuotetun karitsan lihasta valmistuu herkullinen tartar, jota täydentää aromikkaan pippurinen yrtti lipstikka.
n. 350 g karitsan ulkofilettä
1 dl omenaviinietikkaa
1 rkl sokeria
1 punasipuli
1 rkl sinapin siemeniä
1 dl pikkelöityjä kanttarelleja esim. Kaskeinmarjan
2 rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä
1 puntti lipstikkaa
1 dl creme fraichea
suolaa
Leikkaa punasipuli pieniksi paloiksi.
Sekoita omenaviinietikka ja sokeri kattilassa. Lisää joukkoon sinapin siemenet ja punasipuli. Kiehauta nopeasti ja jäähdytä.
Leikkaa karitsan liha pieniksi kuutioiksi.
Soseuta lipstikka ja yhdistä creme fraichen kanssa ja mausta suolalla.
Sekoita kulhossa karitsan liha ja mausta jäähtyneellä punasipuli-sinapin siemen vinegretillä. Lisää kylmäpuristettu rypsiöljy ja mausta suolalla. Tarkista maku.
Tarjoile lipstikkakreemin ja pikkelöityjen kanttarellien kanssa.
Nauti tartarin kanssa Tarapacá-punaviiniä.
Resepti: keittiömestari Ari Ruoho
Mehevä yrttikuorrutus antaa makua lihalle ja korostaa sen parhaita vivahteita yhdessä laadukkaan ja mehevän täyteläisen Tarapacá Gran Reserva Cabernet Sauvignon -punaviinin kanssa.
Katso resepti »Helsinkiläisen ravintola Nokan keittiöpäällikkö Ari Ruoho on innokas metsästäjä. Mitä kannattaa ottaa huomioon riistaruokaa valmistettaessa ja viiniä valitessa? Tutustu Arin vinkkeihin.
Lue lisää »Potkat maustetaan rosmariinilla ja rooibos-teellä. Maukkaan polentan ja mausteisen täyteläisen punaviinin aromit toimivat karitsan kanssa.
Katso resepti »Yksi keittiömestari Ari Ruohon suosikkiruoista on pitkään haudutettu karitsan niska. Tarjoile täyteläisen Tarapacá -punaviinin kanssa.
Katso resepti »