Resepti: keittiöpäällikkö Ari Ruoho
Ravintola Nokan keittiöpäällikkö ja ravintoloitsija tekee tiivistä yhteistyötä pientilatuottajien kanssa ja on innokas kalastaja ja metsästäjä.
Mehevä yrttikuorrutus antaa makua lihalle ja korostaa sen parhaita vivahteita yhdessä laadukkaan ja mehevän täyteläisen Tarapacá Gran Reserva Cabernet Sauvignon -punaviinin kanssa.
2-3 kilon karitsan paisti
1 kokonainen valkosipuli
muutama oksa rosmariinia
300 g voita
mustapippuria & suolaa
Paahda paisti kuumalla pannulla runsaassa voissa valkosipulin kynsien ja rosmariinin kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla. Kääntele paistia pannulla niin että kaikki pinnat ruskistuvat kunnolla. Valele lusikalla voita paistin päälle paistamisen aikana, jolloin mausteiden aromit imenyt voi tuo herkullista makua lihaan.
Nosta paisti uuninkestävään vuokaan ja kypsennä uunissa 180 asteessa kunnes sisälämpötila on 65 – 68 c eli noin puolitoista tuntia. Kannattaa käyttää sisälämpömittaria.
Nosta uunista ja anna vetäytyä hyvin noin 20 minuuttia.
2 ruukkua lehtipersiljaa
2 ruukkua salviaa
2 ruukkua rakuunaa
2 oksaa rosmariinia
1 valkosipulin kynsi
yhden sitruunan kuori raastettuna
3 palaa vaaleaa (kuivaa) leipää
100 g voita
3 tl suolaa
Ryöppää yrtit nopeasti kiuhuvassa vedessä. Laita ne tehosekoittimeen (voit leikata myös veitsellä pieneksi silpuksi) ja aja soseeksi. Lisää mukaan raastettu sitruunan kuori, valkosipuli, voi ja murustettua leipää.
Levitä kuorrute paistin päälle ja laita vielä 20 minuutiksi uuniin 180 asteeseen.
Leikkaa paisti joko etukäteen tai pöydässä ja aseta tarjolle esimerkiksi paistetun kevätkaalin kanssa.
Ravintola Nokan keittiöpäällikkö ja ravintoloitsija tekee tiivistä yhteistyötä pientilatuottajien kanssa ja on innokas kalastaja ja metsästäjä.
Näissä tacoissa täytteenä on kotimaista härkäpapua, jauhelihaa ja kaalia. Nauti mehevän punaviinin kanssa!
Katso resepti »Sorsasta saat yllättävän helposti herkullisen juhlaruoan. Ravintola Nokan keittiöpäällikkö Ari Ruohon suunnittelemassa ohjeessa maistuvat tatit ja omena.
Katso resepti »Helsinkiläisen ravintola Nokan keittiöpäällikkö Ari Ruoho on innokas metsästäjä. Mitä kannattaa ottaa huomioon riistaruokaa valmistettaessa ja viiniä valitessa? Tutustu Arin vinkkeihin.
Lue lisää »Ravintola Nokan keittiöpäällikkö Ari Ruoho on intohimoinen suomalaisen ruokakulttuurin puolestapuhuja ja palkittu mm. Pro Gaalan Vuoden keittiöpäällikkö 2016 -palkinnolla. Tutustu Arin tekemiin ruokaohjeisiin Tarapacá-viinien seuraksi!
Lue lisää »