Mehevät tacot

Näissä tacoissa täytteenä on kotimaista härkäpapua, jauhelihaa ja kaalia. Mehevä Tarapacá Gran Reserva Organic -luomupunaviini toimii yrttisyytensä ja kevyen tammisuutensa ansiosta.

tacot ja viinipullo
logo

4 HLÖ

logo

1 h 0 min

AINEKSET

  • 500 g pieniä maissitortillalettuja

  • (esim. suomalaismeksikolaisen perheyrityksen Tortillas La Familian lettuja, joita saa mm. K-ryhmän kaupoista.)

  • 500 g lampaan (tai naudan) jauhelihaa

  • 50 g voita

  • 2 sipulia

  • 3 valkosipulin kynttä

  • mausteitta esim 2 tl chilijauhetta+ 2 tl juustokuminaa + 2 tl savupaprikajauhetta

  • mustapippuria & suolaa

  • 1 dl tomaattipyretta

  • 3 dl härkäpapuja (kypsiä)

  • sitruunamehua

  • 3 dl tomaattimehua

  • ½ valkokaali tai savoynkaali

  • 2 ruukkua korianteria

  • (pikkelöityjä paprikoita)

  • 2 dl majoneesia

  • ½ dl Sriracha-kastiketta (chilikastike)

VALMISTUSOHJEET

    1. Silppua sipuli ja valkosipuli pieniksi kuutioiksi. Ruskista jauheliha voissa pannulla ja lisää sipulikuutiot ja tomaattipyre.

    2. Lisää mausteet ja tarkista tulisuutta oman maun mukaan.

    3. Lisää kypsät härkäpavut (joko kaupasta valmiiksi kypsinä ostetut tai itse keittämäsi) ja tomaattimehu. Anna hautua ja maun tekeytyä n. puoli tuntia.

    4. Sekoita keskenään majoneesi ja Sriracha-kastike.

    5. Leikkaa kaali ja korianteri suikaleiksi.

    6. Lämmitä maissitortillat pannulla. Laita tortillan pohjalle kaalia ja lihapapukastiketta, koristele korianterilla ja majoneesilla. Pikkelöidyt paprikat sopivat todella hyvin tacojen kyytipojaksi.

    7. Nauti täyteläisen mehevän Tarapacá Gran Reserva Organic Red Blend -punaviinin kanssa.

ari_by_olga_1_1

Resepti: keittiöpäällikkö Ari Ruoho

Ravintola Nokan keittiöpäällikkö ja ravintoloitsija tekee tiivistä yhteistyötä pientilatuottajien kanssa ja on innokas kalastaja ja metsästäjä.

Tutustu ravintola Nokkaan