Sorsanrintaa omenan ja tattien kera

Sorsasta saat yllättävän helposti herkullisen juhlaruoan. Ravintola Nokan keittiöpäällikkö Ari Ruohon Tarapacá-punaviinille suunnittelemassa ohjeessa maistuvat tatit ja omena.

 Sorsanrintaa omenan ja tattien kera
logo

4 HLÖ

logo

1 h 0 min

Sorsaa myyvät kauppahallit ja esimerkiksi inkoolainen Viltgård (www.viltgarden.com). Voit käyttää ruoassa tuoretta tai pakastettua sorsaa. Huom! muista varoa hampaitasi, sillä jos kyse on villisorsasta, lihassa voi olla hauleja.

Sorsa

AINEKSET

  • 2 kokonaista sorsaa

  • 2-4 kotimaista kiinteää omenaa

  • 12 kpl pieniä herkkutatteja tai 4 isoa

  • 2 vartta lehtikaalia

  • 2 rosmariinin vartta

  • suolaa ja mustapippuria

VALMISTUSOHJEET

    1. Irrota rintapalat ja koivet rangasta. Leikkaa ranka saksilla paloiksi ja laita ranganpalaset ja koivet pannulle voihin valkosipulin ja pilkotun sipulin kanssa ruskistumaan kastiketta varten. Paista noin 5 minuuttia tai niin että ovat ruskistuneet, lisää joukkoon noin 2 dl vettä tai lihalientä ja kiehauta niin että 1/3 osa alkuperäisestä nestemäärästä on jäljellä.

    2. Paista kastikkeen muhiessa sorsa pannulla voissa rosmariinin kanssa nahkapuoli kuumaa pannua vasten. Paista nahkapuolelta noin 2 minuuttia niin että nahasta sulaa rasva pois ja sen jälkeen nahattomalta puolelta vain niin että pintaan tulee hyvä väri, jolloin liha jää roseeksi. Varo ylikypsentämästä. Nosta fileet lepäämään liinan alle.

    3. Lohko omenat (ja puolita isot tatit) ja paista rosmariinin kanssa voissa pannulla muutaman minuutin ajan. Mausta mustapippurilla ja suolalla. Nosta pois pannulta ja pyöräytä revityt lehtikaalin palaset pannulla.

    4. Puolita sorsan rintafileet ja laita lautaselle omenien ja tattien kanssa. Valuta kastiketta lautaselle ja koristele lehtikaalin palasilla.

kastike

AINEKSET

  • voita

  • sorsan rangat ja koivet

  • 2 valkosipulin kynttä

  • 2 rkl mustaherukkahyytelöä

  • vettä

  • 1 sipuli

  • suolaa

VALMISTUSOHJEET

    1. Kaada neste siivilän läpi pieneen kattilaan, lisää mukaan mustaherukkahyytelö ja mausta suolalla. Kuumenna, maista ja lisää tarvittaessa hieman voita maun tasaamiseksi. Kastikkeen ei kuulu olla paksua, vaan ennemminkin liemimäistä.