Kesäinen kasvissalaatti
Keittiömestari Pekka Terävän käsialaa oleva sesonkisalaatti on kaunis alkuruoka, jolle laadukas Chablis-valkoviini tuo ryhdikkyyttä.
Katso resepti »Keittiömestari Pekka Terävän kotimaisista raaka-aineista ammentava annos ihastuttaa erilaisilla purutuntumilla.
4 kpl kananpojan rintafileetä tai kokonainen maalaiskana
2 dl ohrasuurimoita
suolaa
juuriselleri
rasia herkkusieniä
kylmäpuristettua rypsiöljyä
suolaa, mustapippuria
rasia vesikrassia
Keitä ohra suolalla maustetussa vedessä kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan; kokonaisten, esikypsytettyjen suurimoiden keittoaika on n. 35 minuuttia. Valuta kypsä ohra hyvin ja anna ”kuivahtaa”. Paista ohra pannulla rapeaksi runsaassa öljyssä.
Vinkki: mikäli omistat rasvakeittimen, parhaan ja rapeimman lopputuloksen saat sitä hyödyntämällä.
Likkaa herkkusienistä ohuita siivuja. Paista kuultaviksi öljyssä, mausta suolalla.
Viipaloi kuorittu selleri ohuelti ”kolikoiksi”. Hyvä väline tähän on esimerkiksi ns. mandoliini. Paista viipaleita hetki pannulla voissa tai öljyssä, jotta selleri hieman pehmenee. Mausta ripauksella hyvää suolaa.
Mausta kananrinnat suolalla ja pippurilla ja paista ne pannulla kypsiksi. Jos valmistat kokonaisen kananpojan, paista pinnat kauniin ruskeiksi pannulla ja kypsennä loppuun uunissa.
Kokoa annos. Nosta kanafilee ohrapedille, lisää päälle herkkusienet sekä sellerilastut. Huuhtele vesikrassit ja viimeistele annos niillä.
Keittiömestari Pekka Terävän käsialaa oleva sesonkisalaatti on kaunis alkuruoka, jolle laadukas Chablis-valkoviini tuo ryhdikkyyttä.
Katso resepti »Ihanat, kevään ensimmäiset retiisit ja vuohenjuusto muodostavat mahtavan makuparin.
Katso resepti »Chardonnay on yksi maailman suosituimmista rypälelajikkeista. Sen kyky tuottaa huokeita ja helposti lähestyttäviä valkoviinejä sekä kellarikypsytystä kestäviä laatuviinejä on vertaansa vailla. Tutustu erilaisiin Chardonnay-tyyleihin!
Lue lisää »Tiesitkö että Laroche oli 2000-luvun alussa yksi ensimmäisistä viinitaloista, jotka alkoivat käyttää Chablis-pulloissa kierrekorkkeja? Loista illallispöydässä ja ota nämä Chablis-knopit haltuun.
Lue lisää »