Hedelmäinen parmesansalaatti
Ruokatoimittaja Mari Moilasen rapean ja raikkaan salaattiannoksen kylkeen sopii chileläinen Tarapacá-viini.
Katso resepti »Keittiömestari Pekka Terävän käsialaa oleva sesonkisalaatti on kaunis alkuruoka, jolle laadukas Chablis-valkoviini tuo ryhdikkyyttä.
Tähän reseptiin kannattaa rohkeasti soveltaa kulloinkin saatavilla olevia kauden parhaita kasviksia.
1 avomaankurkku
1 nippu pieniä porkkanoita
1 kukkakaali
1 nippu kevätsipulia
1 kpl (nuorta) purjoa
100 g varhaisperunoita
1 dl kuohukermaa
Voita
Suolaa, sokeria
Haluamiasi yrttejä
Pese perunat ja keitä kypsiksi suolalla maustetussa vedessä.
Pese purjot ja leikkaa vihreä osa pois. Grillaa grillissä mustaksi ja poista ulommainen mustunut osa. Mausta suolalla ja tilkalla öljyä, pidä lämpimänä.
Pese porkkanat ja avomaankurkku ja paista pannulla kypsiksi. Lisää joukkoon kevätsipulia pieneksi silputtuna. Mausta suolalla ja sokerilla.
Leikkaa kukkakaalin nuput pieniksi ja paista pannulla nopeasti öljyn kera. Mausta suolalla ja muutamalla nokareella voilla. Lisää kerma joukkoon ja anna kiehahtaa.
Yhdistä salaatiksi ja tarjoile yrteillä viimeisteltynä.
Ruokatoimittaja Mari Moilasen rapean ja raikkaan salaattiannoksen kylkeen sopii chileläinen Tarapacá-viini.
Katso resepti »Tämä Viola Virtamon panzanella eli leipäsalaatti sisältää pinaattia, mangoldia ja kesäkurpitsaa. Vihreiden vihannesten aromit ja sitruunainen yrttivinaigrette toimivat täydellisesti Nederburg Sauvignon Blanc -valkoviinin raikkaan hapokkuuden kanssa.
Katso resepti »Huippukokki Tomi Björckin viimeisin ruokakirja Björck & Aasia vie ruokamatkalle Aasian kulinaristisiin helmiin. Tämä mausteinen salaatti on saanut inspiraationsa Thaimaasta.
Katso resepti »