Ruokatoimittaja Mari Moilasen rapean ja raikkaan salaattiannoksen kylkeen sopii chileläinen Tarapacá-viini.
Paahda pinjansiemenet kuumalla kuivalla pannulla hieman ruskettuneiksi.
Leikkaa maalaisleipä isoiksi kuutioiksi ja kuumenna oliiviöljy paistinpannulla. Rouhi kuminansiemeniä morttelissa ja lisää ne sekä maalaisleivät palaset paistinpannulle. Paista palat rapeiksi ja hieman ruskettuneiksi.
Huuhtele salaatit, rypäleet ja viikunat. Rouhi parmesaani paloiksi.
Kokoa ainekset laakeaan astiaan salaatiksi. Valuta päälle hunajaa sekä oliiviöljyä ja pirskota päälle hieman valkoviinietikkaa. Mausta salaatti muutamalla rouhaisulla mustapippuria.
Resepti ja kuva: ruokatoimittaja Mari Moilanen
Kevyt ja mukavasti mausteinen salaatti toimii raikkaan valkoviinin kanssa.
Katso reseptiTämä Viola Virtamon panzanella eli leipäsalaatti sisältää pinaattia, mangoldia ja kesäkurpitsaa. Vihreiden vihannesten aromit ja sitruunainen yrttivinaigrette toimivat täydellisesti Nederburg Sauvignon Blanc -valkoviinin raikkaan hapokkuuden kanssa.
Katso reseptiMakumatka Laosiin! Superhelppo Laab on täydellinen yhdistelmä suolaista, kirpeää, makeaa ja tulista.
Katso reseptiKatso ruokakirjailija Mari Moilasen juustotarjotin ja juustoiset reseptit chileläisille Tarapacá-viineille.
Lue lisää