Hedelmäinen parmesansalaatti
Ruokatoimittaja Mari Moilasen rapean ja raikkaan salaattiannoksen kylkeen sopii chileläinen Tarapacá-viini.
AINEKSET
200 g rapeaa salaattia
200 g parmesaania
1 dl viinirypäleitä
2-3 tuoretta viikunaa
½ dl pinjansiemeniä
2 siivua maalaisleipää
1 tl kuminaa
mustapippuria
valkoviinietikkaa
hunajaa
oliiviöljyä
VALMISTUSOHJEET
Paahda pinjansiemenet kuumalla kuivalla pannulla hieman ruskettuneiksi.
Leikkaa maalaisleipä isoiksi kuutioiksi ja kuumenna oliiviöljy paistinpannulla. Rouhi kuminansiemeniä morttelissa ja lisää ne sekä maalaisleivät palaset paistinpannulle. Paista palat rapeiksi ja hieman ruskettuneiksi.
Huuhtele salaatit, rypäleet ja viikunat. Rouhi parmesaani paloiksi.
Kokoa ainekset laakeaan astiaan salaatiksi. Valuta päälle hunajaa sekä oliiviöljyä ja pirskota päälle hieman valkoviinietikkaa. Mausta salaatti muutamalla rouhaisulla mustapippuria.
Itämainen nuudelisalaatti
Kevyt ja mukavasti mausteinen Härkis-salaatti toimii raikkaan valkoviinin kanssa.
Katso resepti »Vihreä panzanella-salaatti
Tämä Viola Virtamon panzanella eli leipäsalaatti sisältää pinaattia, mangoldia ja kesäkurpitsaa. Vihreiden vihannesten aromit ja sitruunainen yrttivinaigrette toimivat täydellisesti Nederburg Sauvignon Blanc -valkoviinin raikkaan hapokkuuden kanssa.
Katso resepti »Lohi-papaijasalaatti
Huippukokki Tomi Björckin viimeisin ruokakirja Björck & Aasia vie ruokamatkalle Aasian kulinaristisiin helmiin. Tämä mausteinen salaatti on saanut inspiraationsa Thaimaasta.
Katso resepti »Vegaaninen laab-salaatti
Makumatka Laosiin! Superhelppo Laab on täydellinen yhdistelmä suolaista, kirpeää, makeaa ja tulista. Nauti SanPellegrino Rossa Aranciata -veriappelsiinivirvoitusjuoman kanssa.
Katso resepti »