Hedelmäinen parmesansalaatti

Ruokatoimittaja Mari Moilasen rapean ja raikkaan salaattiannoksen kylkeen sopii chileläinen Tarapacá-viini.

Hedelmäinen parmesansalaatti + viinisuositus
Hedelmäinen parmesansalaatti + viinisuositus
logo

2 HLÖ

logo

0 h 45 min

AINEKSET

  • 200 g rapeaa salaattia

  • 200 g parmesaania

  • 1 dl viinirypäleitä

  • 2-3 tuoretta viikunaa

  • ½ dl pinjansiemeniä

  • 2 siivua maalaisleipää

  • 1 tl kuminaa

  • mustapippuria

  • valkoviinietikkaa

  • hunajaa

  • oliiviöljyä

VALMISTUSOHJEET

    1. Paahda pinjansiemenet kuumalla kuivalla pannulla hieman ruskettuneiksi.

    2. Leikkaa maalaisleipä isoiksi kuutioiksi ja kuumenna oliiviöljy paistinpannulla. Rouhi kuminansiemeniä morttelissa ja lisää ne sekä maalaisleivät palaset paistinpannulle. Paista palat rapeiksi ja hieman ruskettuneiksi.

    3. Huuhtele salaatit, rypäleet ja viikunat. Rouhi parmesaani paloiksi.

    4. Kokoa ainekset laakeaan astiaan salaatiksi. Valuta päälle hunajaa sekä oliiviöljyä ja pirskota päälle hieman valkoviinietikkaa. Mausta salaatti muutamalla rouhaisulla mustapippuria.