Uunibrie
Uunibrie on juustojen kuningatar, joka maistuu parhaalta sopivan hapokkaan ja hedelmäisen kuohuviinin tai samppanjan kanssa.
Katso resepti »Juuston ja viinin liitto on se kuuluisa match made in heaven. Katso ruokakirjailija Mari Moilasen juustovinkit ja reseptit chileläisille Tarapacá-viineille.
Suositun chileläisen Vina Tarapacá -viinitalon herkulliset viinit ovat kaikki omiaan nostettavaksi juustopöydän juomiksi.
Tutustu alempana näyttävän Uunibrien tai hedelmäisen Parmesan-salaatin ohjeisiin. Tai kokoa omanlaisesi juustopöytä.
Valitse nuoria ja pehmeitä juustoja, vanhoja ja voimakkaita, jotain murenevaa ja jotain kermaista.
Perinteisesti pöydästä löytyy muun muassa sini- ja valkohomejuustoa, lampaanmaitojuustoa, vanhaa goudaa, parmesaania, emmentalia ja kermajuustoa. Miedompien juustojen ystävät ilahtuvat tuorejuustoista, leipäjuustosta tai pehmeästä vuohenjuustosta.
Herkullinen kattaus syntyy kokoamalla pöytään esimerkiksi nämä juustot. Kokeile rohkeasti, mikä on oma viini-juusto suosikkiyhdistelmäsi!
upean aromikas Herkkujuustolan Metsuri punahomejuusto
superkermainen Helsingin Meijeriliikkeen valkohomejuusto Klippan (match Tarapacá Reserva Chardonnay)
ikisuosikki Valio Aura sinihomejuusto
mureneva vanha gouda Reypenaer V.S.O.P (match Tarapacá +Plus Organic)
Valion Mustaleima emmental (match Tarapacá Gran Reserva Cabernet)
ihastuttava Brebiou-lampaanmaitojuusto
Juustoportin Viinitarhurin juusto
Uunibrie on juustojen kuningatar, joka maistuu parhaalta sopivan hapokkaan ja hedelmäisen kuohuviinin tai samppanjan kanssa.
Katso resepti »Ruokatoimittaja Mari Moilasen rapean ja raikkaan salaattiannoksen kylkeen sopii chileläinen Tarapacá-viini.
Katso resepti »