Uunibrie
Uunibrie on juustojen kuningatar, joka maistuu parhaalta sopivan hapokkaan ja hedelmäisen kuohu- tai valkoviinin kanssa.
Katso resepti »Juuston ja viinin liitto on se kuuluisa match made in heaven. Katso ruokakirjailija Mari Moilasen juustovinkit ja reseptit chileläisille Tarapacá-viineille.
Suositun chileläisen Vina Tarapacá -viinitalon herkulliset viinit ovat kaikki omiaan nostettavaksi juustopöydän juomiksi.
Tutustu alempana näyttävän Uunibrien tai hedelmäisen Parmesan-salaatin ohjeisiin. Tai kokoa omanlaisesi juustopöytä.
Valitse nuoria ja pehmeitä juustoja, vanhoja ja voimakkaita, jotain murenevaa ja jotain kermaista.
Perinteisesti pöydästä löytyy muun muassa sini- ja valkohomejuustoa, lampaanmaitojuustoa, vanhaa goudaa, parmesaania, emmentalia ja kermajuustoa. Miedompien juustojen ystävät ilahtuvat tuorejuustoista, leipäjuustosta tai pehmeästä vuohenjuustosta.
Herkullinen kattaus syntyy kokoamalla pöytään esimerkiksi nämä juustot. Kokeile rohkeasti, mikä on oma viini-juusto suosikkiyhdistelmäsi!
upean aromikas Herkkujuustolan Metsuri punahomejuusto
superkermainen Helsingin Meijeriliikkeen valkohomejuusto Klippan (match Tarapacá Reserva Chardonnay)
ikisuosikki Valio Aura sinihomejuusto
mureneva vanha gouda Reypenaer V.S.O.P (match Tarapacá +Plus Organic)
Valion Mustaleima emmental (match Tarapacá Gran Reserva Cabernet)
ihastuttava Brebiou-lampaanmaitojuusto
Juustoportin Viinitarhurin juusto
Uunibrie on juustojen kuningatar, joka maistuu parhaalta sopivan hapokkaan ja hedelmäisen kuohu- tai valkoviinin kanssa.
Katso resepti »Ruokatoimittaja Mari Moilasen rapean ja raikkaan salaattiannoksen kylkeen sopii chileläinen Tarapacá-viini.
Katso resepti »