5+1 vinkkiä juustojen valintaan ja tarjoiluun

Kurkkaa ravintola Vinkkelin sommelier Antti Uusitalon vinkit juustojen hankintaan.

5 vinkkiä juustojen valintaan ja tarjoiluun

1. Juustokauppias on herkuttelijan ystävä

Kysy asiantuntijan vinkit jälkiruoalle tai juustotarjottimelle.

2. Valitse juustot vuodenajan mukaan

Kesällä kevyitä tuorejuustoja ja pehmeitä valkohomejuustoja, talvikaudella taas voimakkaita sinihomejuustoja ja kovia alppijuustoja.

3. Ota juustot hyvissä ajoin huoneenlämpöön ennen tarjoilua

Lämpimässä juuston rakenne pehmenee ja aromit tulevat paremmin esiin.

4. Suolaisten juustojen kanssa maistuvat makeat hillokkeet ja marmeladit

Piparkakut ja sinihomejuusto ovat aina toimiva yhdistelmä, mutta myös rapeakuorinen maalaispatonki on oiva lisä juustovalikoiman oheen.

5. Pistä kannikat talteen

Juusto säilyy yllättävän hyvin. Pienistäkin paloista riittää makua juustokeittoon, lämpimiin voileipiin tai salaatteihin.

6. Valitse juuston makumaailmaa täydentävä viini

Parhaat yhdistelmät löytyvät kokeilemalla – erehdysten ja onnistumisten kautta. Tutustu esimerkkeihin erilaisista juusto+viini yhdistelmistä.

valkoviinilasi ja valkohomejuustoMillainen viini sopii juustoille?

Parhaat juusto + viini -yhdistelmät löytyvät kokeilemalla – erehdysten ja onnistumisten kautta. Tutustu millainen viini sopii millekin juustolle ja nappaa täsmävinkit!

Lue lisää
Juustot ja viini - match made in heavenJuustotarjotin & viinisuositukset

Katso ruokakirjailija Mari Moilasen juustotarjotin ja juustoiset reseptit chileläisille Tarapacá-viineille.

Lue lisää
Ravintola VinkkeliRavintola Vinkkeli – Asiakkaan luottamuksen arvoinen

Vuonna 1889 rakennetun uusrenenassitalon kulmahuoneistosta poistuu hymyilevä joukko lounastajia. Tutustu ravintola Vinkkelin menestyksen saloihin!

Lue lisää