5+1 vinkkiä juustojen valintaan ja tarjoiluun

Kurkkaa ravintola Vinkkelin sommelier Antti Uusitalon vinkit juustojen hankintaan.
5 vinkkiä juustojen valintaan ja tarjoiluun

1. Juustokauppias on herkuttelijan ystävä

Kysy asiantuntijan vinkit jälkiruoalle tai juustotarjottimelle.

2. Valitse juustot vuodenajan mukaan

Kesällä kevyitä tuorejuustoja ja pehmeitä valkohomejuustoja, talvikaudella taas voimakkaita sinihomejuustoja ja kovia alppijuustoja.

3. Ota juustot hyvissä ajoin huoneenlämpöön ennen tarjoilua

Lämpimässä juuston rakenne pehmenee ja aromit tulevat paremmin esiin.

4. Suolaisten juustojen kanssa maistuvat makeat hillokkeet ja marmeladit

Piparkakut ja sinihomejuusto ovat aina toimiva yhdistelmä, mutta myös rapeakuorinen maalaispatonki on oiva lisä juustovalikoiman oheen.

5. Pistä kannikat talteen

Juusto säilyy yllättävän hyvin. Pienistäkin paloista riittää makua juustokeittoon, lämpimiin voileipiin tai salaatteihin.

6. Valitse juuston makumaailmaa täydentävä viini

Parhaat yhdistelmät löytyvät kokeilemalla – erehdysten ja onnistumisten kautta. Tutustu esimerkkeihin erilaisista juusto+viini yhdistelmistä.