Ravintola Vinkkeli – Asiakkaan luottamuksen arvoinen

Vuonna 1889 rakennetun uusrenenassitalon kulmahuoneistosta poistuu hymyilevä joukko lounastajia. Tutustu ravintola Vinkkelin menestyksen saloihin!

Ravintola Vinkkeli

Vuosia Savoyssa työskennelleille Olli Marttilalle, Antti Uusitalolle ja Matti Vesikkalalle oman ravintolan avaaminen oli iso seuraava askel omalla urallaan, mutta sellainen jota he eivät kadu hetkeäkään. Kun kolmikon korviin kantautui huhuja vapautuvasta arvokiinteistöstä historiallisen rakennuksen kivijalassa, he päättivät tarttua toimeen ja toteuttaa oman unelmansa.

Me tullaan klassiselta taustalta Savoysta ja me osataan parhaiten juuri se klassinen ruoka, juoma ja palvelu. Tietenkin ajattelimme, että miksi me ei tehtäisi sitä missä me ollaan vahvimmillamme?

Vinkkelissä ollaan vahvojen perusasioiden äärellä, jotka luovat pohjan ainutlaatuiselle ruoalle, juomalle, ilmapiirille ja erityisesti palvelulle. Koko Vinkkelin alkuperäinen tiimi tuli Savoyn keittiöstä ja salista, missä he olivat jokapäiväisessä työssä hioutuneet yhteen. Tämän ansiosta Vinkkeli sai nopean lähdön heti avautumisensa jälkeen. 

Ravintolassa on aina alusta asti panostettu palvelun laatuun, sillä he ovat olemassa asiakkaitaan varten. Monet tutut asiakkaat Savoyn vuosilta ovat tulleet tutustumaan Vinkkeliin ja onnittelemaan uusia yrittäjiä. Erityisesti ravintoloitsijoita ilahduttavat uudet vieraat, joista monista on jo lyhyessä ajassa tullut Vinkkelin kanta-asiakkaita.

Tarjoilija Ravintola Vinkkelin salissa

- Pienenä ravintolana voimme helposti toteuttaa vieraidemme erikoistoiveita. Kevyesti poreileva S. Pellegrino on otettu Vinkkelin vesivalikoimaan meille tärkeän kanta-asiakkaan pyynnöstä, Antti Uusitalo kertoo.

Tyytyväiset asiakkaat kertovat siitä, että Vinkkelissä asiat ovat kunnossa

Asiakkaiden lisäksi Vinkkeli on saanut huomiota myös ravintolakriitikoilta sekä kollegoiltaan, sillä vain muutama viikko avautumisensa jälkeen Vinkkeli oli Kauppalehti Option parhaimpien ravintoloiden listalla sijalla kahdeksan. Se oli juuri ravintolansa avanneille kaveruksille iso juttu ja merkki siitä, että he ovat tehneet asioita oikein. Myös ravintola-alan keskuudessa äänestetyssä Suomen 50 parasta ravintolaa -äänestyksessä he tulivat sijalle viisi.

- Totta kai on hyvä fiilis, kun saa arvostusta, ei siihen muuta voi sanoa. Kyllä ne ovat olleet hienoimpia hetkiä ja erityisesti Kauppalehti Option 8. sija, kun olimme olleet kahdeksan viikkoa auki. Se oli sellainen tietynlainen voittajafiilis, että ollaan jotain ensimmäisten viikkojen aikana tehty oikein.’’, Antti kertoo.

Menestys ei ole Vinkkelissä noussut päähän, vaan asiat tehdään asiantuntemuksella ja vahvalla kokemuksen rintaäänellä. Työntekijöillä katseet ovatkin jo tulevassa kesän sesongissa ja upeissa makuelämyksissä mitä uusi kausi tuo tullessaan. Parhaat ainesosat ja rehellinen klassinen ruoka ovat pysyneet Vinkkelin mantrana alusta asti eikä heillä ole mitään tarpeita uudistaa itseään. Nykypäivänä vaatii rohkeutta säilyttää jotain hyväksi todettua ja pitää siitä huolta. 

- Tämä on se meidän tie mitä ollaan päätetty kulkea. Pidetään palvelun, ruoan, juoman ja kokonaisuuden laatu sellaisella tasolla, että asiakkaat tietävät varmasti millainen Vinkkeli on ja että siihen voi aina luottaa, Antti tiivistää.