Porilaisen ravintola Buccon sydän lyö luonnon antimille

Ravintoloitsija Jani Lehtisen italialaisvaikutteinen ravintola valmistaa paikallisista raaka-aineista huippuruokaa rennolla otteella. Tutustu Porin klassikon Buccon antimiin ja mitä tuleva kesä tuo tullessaan.

Porilaisen ravintola Buccon sydän lyö luonnon antimille

Seesteinen Kokemäenjoki rauhoittaa mieltä kylmänä talvipäivänä, kun Ravintola Bucco valmistautuu perjantain illalliskattaukseen. Tänään on Buccon kuukausittainen viini-ilta, joka on jälleen kerran tupaten täynnä innokkaita viinin ystäviä. Satamaidon historiallisen meijerin toimistorakennuksen toisesta kerroksesta avautuvat upeat näkymät Porin läpi virtaavalle Kokemäenjoelle. Sen pientareella Ravintola Bucco on toiminut jo vuodesta 2004 lähtien, jolloin ravintoloitsija Jani Lehtinen toteutti visionsa italialaisvaikutteisesta ravintolasta.

Jani oli etsimässä Timo Koivusalon ja Mikko Peltolan kanssa tekemäänsä kirjaan ’’Rysän päältä – Siikahyvä ruokakirja’’ sponsoreita Satamaidon pääkonttorilla, kun toimitusjohtaja Jarmo Oksman ohjasi Janin toisen kerroksen vanhan henkilöstöravintolan ovelle. Tilasta avautui esteetön näkymä Kokemäenjoelle ja Kirjurinluotoon. Sekunti oven avauksesta Jani oli kysynyt ’’Voiko tämän vuokrata?’’ ja siitä Buccon matka alkoi.

ravintoloitsija Jani Lehtinen
- Olen innoissani, että meillä on mukana metsästystä ja tulevaisuudessa myös maataloutta, ravintoloitsija Jani Lehtinen sanoo.

Ravintolan toiminnassa on vaikuttanut alusta asti Janin rakkaus italialaista keittiötä, luonnon antimia ja käsityönä valmistettua ruokaa kohtaan. Alkuperäinen slogan ’’Huippuruokaa rennolla otteella’’ pitää vieläkin pintansa, ja sesonkiajattelu ei ole muuttunut pohjimmiltaan minnekään, ja on jopa syventynyt. Neljän vuodenajan sijaan Buccossa ollaan tultu sesonkiajattelussa jopa kuukausi- ja viikkotasolle. Joitain uniikkeja paikallisia raaka-aineita kun saa niin lyhyen aikaa.

Laukauksesta lautaselle

Viimeisen kuuden vuoden aikana Jani on löytänyt metsästyksen, mikä näkyy myös Buccon pöydässä. Laukauksesta lautaselle -mentaliteetti on huomattavissa erityisesti Buccon suosituimmassa menussa, Chef’s Menussa, jossa illallistajille on aika ajoin pystytty tarjoamaan myös Janin itsensä metsästämää riistaa. Tulevaisuuden visiossa siintää myös läheisen maatilan hyödyntäminen omien kasvisten kasvatuksessa aina perunoista villivadelmiin.

- Olen innoissani, että ravintolan hoitaminen ei ole nykypäivänä pelkkää ainesosien tilaamista ja ruoan tekemistä ravintolan keittiössä, vaan meillä on mukana metsästystä ja tulevaisuudessa myös maataloutta. Siinä on iso tunne ja intohimo, Jani sanoo.

Kansainväliset asiakkaat ovat aina Porissa käydessään yhtä innoissaan ja yllättyneitä saadessaan maailmanluokan ruokaa ja juomaa.

Ravintoloitsija Jani Lehtinen

Tuo vahva intohimo on näkynyt Buccon toiminnassa alusta asti ja tulee näkymään vielä tulevaisuudessakin. Bucco on tarjonnut jo pitkään porilaisille ja Satakunnan alueella vieraileville laadukasta italialaista ruokaa skandinaavisella twistillä ja kantanut oman kortensa kekoon paikallisen ravintolakulttuurin kehittäjänä.

Lisää on kuitenkin luvassa. Satamaito on siirtänyt vuoden 2018 alussa toimistonsa Ulvilaan, ja Bucco on saanut käyttöönsä Satamaidon klassisen meijerirakennuksen koko alakerran. Alakerrassa on toiminut jo 10 vuoden ajan Buccon kellariviinibaari Vinoteca, mutta nyt käyttöön otetaan koko tila ja sinne rakennetaan Buccon juhla- ja kokoustila.

-Tavoitteena on avata alakerta kesän aikana ja samalla kehittää hyvää fiilistä ja porilaista ravintolakulttuuria, joista ihmiset ympäri Suomea ja maailmaa ovat tervetulleita nauttimaan, Jani kertoo. Globaali asiakaskunta näkyy jo nyt Buccon arjessa, kun asiakkaita saapuu eri puolilta maailmaa erityisesti yritysten kutsumina. - Kansainväliset asiakkaat ovat aina Porissa käydessään yhtä innoissaan ja yllättyneitä saadessaan maailmanluokan ruokaa ja juomaa. Kyllä S. Pellegrino on silloin aina pöydässä. Se on luontainen valinta.

Varaa pöytä

Varaa pöytä

Jos et ole vielä testannut Buccon laadukasta ruokaa tai kuukausittaisia viini-iltoja, tee alta pöytävaraus. Hallituskatu 22, Pori p. (02) 622 6185

Varaa pöytä Buccon sivuilta

Vesikoulu

Vesikoulu


Oletko koskaan ajatellut, että pullotetuissa vesissä on eroja? Ruokajuomana juodun veden maku ja laatu vaikuttavat olennaisesti niin ruoan kuin viininkin aromeihin.

Lue lisää »