Huippukokki Henri Alén S.Pellegrino Young Chef 2017 -kisan tuomari
Huippuravintoloiden ja keittiömestareiden suosima kivennäisvesi S.Pellegrino etsii jälleen maailman lahjakkainta nuorta huippukokkia gastronomian tähtitaivaalle.
Lue lisää »Tukholmassa käydyn Skandinavian ja Baltian maiden S.Pellegrino Young Chef -osakilpailun voitti Ruotsia edustava Anton Husa, 24.
Suomea kisassa edustivat Mikael Mihailov ja Jussi Piiroinen, lisäksi osakilpailun ainoa nainen Ina Niiniketo on suomalainen, mutta edusti Ruotsia, koska työskentelee parhaillaan naapurimaassa. Niiniketo sijoittui upeasti kisassa kolmanneksi ja Tanskan värejä puolustanut Andrea Micaola (kuvassa vasemmalla) toiseksi.
Jussi Piiroinen, 26, oli annoksellaan Suomalaisen metsän maut yhdeksän kilpailijan joukossa toisena esittelyvuorossa. - Minulla tuli lopussa liian kiire annoksen kokoamisen kanssa enkä ollut tyytyväinen annoksen ulkonäköön, mutta nyt on ajatukset käännetty jo seuraavaan kilpailuun, ensimmäistä kertaa S.Pellegrinon kisassa mukana ollut Jussi harmitteli.
Toista kertaa kilpailuun päässeen Mikael Mihailovin, 30, annos Natura esiteltiin järjestyksessä viidentenä. - Kunnioitan luontoa ja luonnollisia makuja ja siksi halusin tuoda nämä elementit annokseeni. Tykkään kilpailla, sillä tämä on myös loistava tapa tutustua ja verkostoitua. Täällä on ollut todella hieno fiilis kilpailijoiden kesken.
Mihailoville tämä oli hänen ikänsä puolesta viimeinen mahdollisuus tavoitella finaalipaikkaa. - Ottaa todella paljon päähän jäädä mitalikolmikon ulkopuolelle, sillä tuomareista kaksi kuitenkin oli arvottanut annokseni parhaimmaksi, Mikael totesi palkintojenjaon jälkeen.
Arvovaltainen tuomaristo koostui eri maiden huippukokeista: Henri Alén (Suomi), Tom Sjöstedt (Ruotsi), James Maxwell-Stewart (Norja), Egidijus Lapinskas (Liettua), Janis Zvirbulis (Latvia), Andrus Laaniste (Viro) sekä Nikolaj Schmidt Skadborg (Tanska) maistoivat ja arvostelivat jokaisen semifinalistin signatuuriannoksen Viiden Kultaisen säännön mukaisesti. Säännöt ovat ainesosat, taito, nerous, kauneus ja viesti.
Muiden maanosien ja alueiden semifinaalien kierrokset jatkuvat aina joulukuuhun 2017 asti, jolloin 21 Young Chef -kilpailijaa julistetaan virallisesti finalisteiksi. Jokaiselle kilpailijalle asetetaan oma mentori alueellisen semifinaalinsa tuomaristosta, joka tukee nuorta kokkia ja auttaa häntä parantamaan annostaan matkalla finaaliin. Suomalainen osaaminen sai kilpailussa huipputunnustuksen, sillä Henri Alén nimettiin osakilpailun voittajan mentoriksi ensi kevään finaaleihin. Suomikin siis voittaa aina!
Huippuravintoloiden ja keittiömestareiden suosima kivennäisvesi S.Pellegrino etsii jälleen maailman lahjakkainta nuorta huippukokkia gastronomian tähtitaivaalle.
Lue lisää »