Huippukokki Henri Alén S.Pellegrino Young Chef 2017 -kisan tuomari

Huippuravintoloiden ja keittiömestareiden suosima kivennäisvesi S.Pellegrino etsii jälleen maailman lahjakkainta nuorta huippukokkia gastronomian tähtitaivaalle.

S.Pellegrino Young Chef

Tukholmassa ensi syksynä kisattavassa Skandinavian osakilpailussa Suomen edustajaa mentoroi muun muassa Muru- ja Finnjävel -ravintoloistaan tunnettu huippukokki Henri Alén. 

Kisaajien mentoroinnin lisäksi huippukokit toimivat kilpailussa tuomareina.  -Olen ylpeä saadessani olla mukana S.Pellegrino Young Chef –kilpailussa tuomarina ja mentorina. Nuorten kokkien käsissä on ruoan tulevaisuus ja meidän vanhempien kokkien käsissä on ruokkia muutosta, Alén sanoo.

Alénin oma ura alkoi tasan 20 vuotta sitten. Vuonna 2004 hän voitti Vuoden nuori kokki -tittelin ja oli neljäs nuorten kokkien maailmanmestaruus-kisoissa. Hänen ensimmäinen ravintolansa Muru valittiin 2012 vuoden ravintolaksi ja nykyään hän on Murun ja Finnjävelin lisäksi omistajana Pastis- ja Bystro –ravintoloissa. Edelleen päivittäisiä keittiövuoroja tekevä huippukokki on kirjoittanut neljä keittokirjaa sekä esiintynyt monissa tv-ohjelmissa Master Chefista American Food Battleen, jota on esitetty yli 40 maassa.

Huippukokki Henri Alen
Huippukokki Henri Alén haluaa olla mukana tukemassa suomalaisten nuorten kokkien kehittymistä huippuammattilaisiksi.

Kenestä seuraava S.Pellegrino Young Chef?

Kilpailussa menestyminen edellyttää ainutlaatuista ideaa kilpailuannoksen takana sekä laadultaan huipputason toteutusta itse kilpailussa. Huippukokeista koostuva jury arvioi kisaajien annokset ja arvostelee ne seuraavin perustein: todentavatko käytetyt raaka-aineet kokin kotimaan parasta antia, mikä on annoksen ajatus ja viesti ja miten se välittyy kilpailusuorituksesta. Ratkaisevaa on myös annoksen kauneus ja ulkoasu, sekä sen työstämisessä käytetyt taidot ja kokin osaaminen.

Viime vuonna kisaan haki mukaan yli 3000 lahjakasta nuorta kokkia, joista voittajaksi valikoitui amerikkalainen Mitch Lienhard Milanossa lokakuussa 2016 järjestetyssä finaalissa. Suomea kisassa edusti Mikael Mihailov ja hänen mentorinaan sekä Suomen tuomariston edustajana toimi Michelin-kokki Pekka Terävä.